Diverse klanten van Hoek en Blok waarvoor de lonen worden verzorgd kennen al H@RY – jouw digitale HR medewerker. Onze HR-dienstverlening breiden wij verder uit met QuatroHR. QuatroHR is een nieuw label van Hoek en Blok dat al onze expertise op het gebied van human resources combineert en geïntegreerd aanbiedt. Je moet dan denken aan de jarenlange ervaring en inzichten die zijn opgedaan met onder andere arbodienstverlening (VerzuimPreventPlus), arbeidsvoorwaarden, arbeidsrecht en verloning.

Hoe zorg ik bijvoorbeeld voor eenduidige arbeidsovereenkomsten? Op welke manier bind ik medewerkers aan mijn organisatie? En hoe voldoe ik aan de wet- en regelgeving? Zomaar wat vragen die jij als ondernemer hebt voor je HR-adviseur. Maar wat doe je als je geen HR-adviseur in dienst hebt? Of wanneer de HR-afdeling tijd of kennis tekortkomt? Dan biedt QuatroHR uitkomst.

Of je nu de basis op orde wilt brengen, of juist de stap wilt zetten naar strategisch HR: wij staan je bij in elke stap in het proces. En heb je arbeidsjuridische of verzuimgerelateerde vragen? De HR-adviseurs van QuatroHR geven je direct toegang tot een arbodienst, juristen en ICT-adviseurs.

Daarnaast hebben wij een uitgebreid netwerk in binnen- en buitenland. Jij hebt zo altijd de juiste kennis binnen handbereik. Ons belangrijkste doel is om jou met goed HR-advies op weg te helpen. Hiervoor verdiepen we ons eerst in jouw organisatie, leggen de verbinding tussen medewerkers en management en verrassen je vervolgens met onze HR-oplossingen.

HR basis op orde

Breng met een uniforme arbeidsovereenkomst de basis op orde. Samen met jouw medewerkers werk je elke dag hard aan het voortbestaan van jouw bedrijf. Grote kans dat je door de waan van de dag daarom weinig ruimte hebt voor HR. Zonde, want met een uniforme arbeidsovereenkomst en een slimme personeelsadministratie kun je veel gedoe in de toekomst voorkomen. Nieuwsgierig waar je op moet letten?

Bouwen aan HR

Bouw aan HR met functieprofielen, salarishuis en personeelshandboek. Als je organisatie blijft groeien, ontkom je er niet aan om zaken en processen vast te leggen. Vaak niet de meest favoriete fase voor jou als ondernemer. Wil jij je blijven focussen op de groei van je organisatie? Besteed dan taken uit, zoals het opstellen van functieprofielen en het personeelshandboek.

Verbindend HR

Employer branding begint met goed HR-beleid. Als ondernemer weet je ongetwijfeld waar je over vijf jaar wilt staan. Natuurlijk zijn klanten belangrijk, maar onderschat ook niet het belang van je medewerkers. Hoe zorg je bijvoorbeeld dat medewerkers zich tijdig en in de goede richting ontwikkelen? En hoe bind jij nieuwe medewerkers?

Strategisch inzetten HR

Strategische personeelsplanning voor een stevige organisatie. Als ondernemer ben jij dagelijks bezig met het voortbestaan van jouw bedrijf. Hoe weet je bijvoorbeeld of je huidige medewerkers nu en in de toekomst bij je organisatie passen? En hoe weet je wat er speelt op de werkvloer? HR-thema’s zoals strategische personeelsplanning geven je het antwoord dat je nodig hebt.

Fusies en reorganisaties

HR op maat bij elk verandertraject. Bij een fusie of reorganisatie komt er veel op jou als ondernemer af. Niet alleen moet je strategische keuzes maken; het verandertraject heeft ook effect op jouw medewerkers. Hoe ga je bijvoorbeeld om met het samenvoegen van verschillende culturen en het harmoniseren van arbeid voorwaarden?

Interim HR

Vind de HR-adviseur voor jouw organisatie. Functioneringsgesprekken, het werven van nieuwe medewerkers of het schrijven van een strategisch HR-plan: binnen jouw bedrijf zijn er meerdere HR-vraagstukken die aandacht verdienen. Heb jij geen HR-adviseur in dienst, of is jouw adviseur langdurig ziek of met verlof? Kies dan voor interim HR van QuatroHR.

QuatroHR in schema
Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Jessica Odijk
Mail mij
Kun je door de (HR-)bomen het bos nog zien?

Er zijn altijd wel wet- en of regelgevingen op het gebied van personele aangelegenheden die aan het veranderen zijn. Vaak met een lange aanloop, waardoor je via het nieuws wel meekrijgt wat de beoogde veranderingen zijn.

lees meer
Salarisverhoging: wat gebeurt er in de markt?

Het is voor niemand een verrassing dat we in bizarre tijden leven. De prijzen schieten door het dak, personeel is schaars en mondiale ontwikkelingen hebben een grote invloed op ons dagelijks leven.

lees meer
Onderscheid je op de arbeidsmarkt met groene arbeidsvoorwaarden

Wil jij maatschappelijk verantwoord ondernemen en je medewerkers iets extra’s bieden? Laat je inspireren door onderstaande praktijkvoorbeelden.

lees meer
Zeven trends voor een duurzamer mobiliteitsbeleid

Benieuwd welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van mobiliteit en welke bij jouw bedrijf passen? We zetten de belangrijkste trends graag voor je op een rijtje.

lees meer
Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden

Om de rechten van werknemers nog beter te beschermen, treedt op 1 augustus 2022 de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking.

lees meer
Doorbetaald ouderschapsverlof; bereid je voor op lange afwezigheid van je medewerker

Dat moeders na de geboorte van hun kind een tijd afwezig zijn, is inmiddels bekend. De afgelopen jaren is er ook nog een aantal wijzigingen geweest in de rechten op verlof van de partner.

lees meer
Ben je eigenrisicodrager voor de Ziektewet/WGA? Heroverweeg je keuze voor 31 maart!

Voor uitkeringen aan de medewerker heb je óf een verzekering afgesloten óf in sommige gevallen moet je de uitkering zelf betalen.

lees meer
Wat als werkgever te doen met grensoverschrijdend gedrag?

De media hebben het er iedere dag over, het ene incident na het andere incident wordt gemeld, maar wanneer spreken we nu eigenlijk over grensoverschrijdend gedrag?

lees meer
SLIM: tot € 25.000 aan subsidie voor personeel

Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2022 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! Vanaf 1 maart 2022 opent er namelijk weer een nieuwe SLIM-ronde.

lees meer
Inzicht voor HR met een benchmarkonderzoek

Inflatie, hybride werken, tekort op de arbeidsmarkt, agressief recruitment, minder betrokkenheid van onze medewerker, de achterdeur dichthouden… Bijna iedere organisatie herkent deze kreten hoogst waarschijnlijk of heeft er zelfs last van.

lees meer
Ouderschapsverlof deels betaald vanaf augustus 2022

Vanaf augustus 2022 komt er een nieuwe ouderschapsregeling die het ouderschapsverlof gedeeltelijk betaald maakt.

lees meer
Zwaarwerkregeling in de bouw

Bouwplaatsmedewerkers die vallen onder de cao Bouw & Infra komen mogelijk in aanmerking voor de zwaarwerkregeling. Met deze regeling kunnen zij maximaal 3 jaar eerder stoppen met werken! Hoe deze regeling verder werkt, lees je hier.

lees meer
Thuiswerkplek: wat moet je als werkgever doen?

Zoals bekend heeft de werkgever een verantwoordelijkheid om te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Vanwege COVID-19 werken veel werknemers momenteel thuis, maar ook bij een thuiswerkplek heeft de werkgever verantwoordelijkheden.

lees meer
Vervaltermijnen verlof en goed werkgeverschap

Het stimuleren van het opnemen van verlofdagen is belangrijk om een goede werk-privé balans te kunnen borgen en draagt bij aan goed werkgeverschap.

lees meer
Compensatie transitievergoeding beëindiging bedrijfsactiviteit

Als bedrijfsactiviteiten eindigen door pensioen, ziekte of overlijden van de werkgever, is het mogelijk compensatie transitievergoeding aan te vragen.

lees meer
Kijk je beschikking WhK goed na!

Nog vóór het einde van het jaar 2020 ontvang je als werkgever een brief vanuit de belastingdienst met de premie Werkhervattingskas (WhK) voor 2021. Het is aan te raden deze WhK beschikking zorgvuldig te (laten) controleren, zodat je komend jaar niet te veel premie gaat betalen!

lees meer
Reminder: eHerkenning een must!

eHerkenning: de digitale sleutel voor werkgevers. Heb jij hem al? Op HRM gebied kun je er niet meer omheen.

lees meer
WAB to do, update

Heb jij de WAB, ofwel de “Wet Arbeid in Balans” inmiddels onder controle? Het omvat voor jou als werkgever aardig wat zaken waar je op moet letten.

lees meer
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!