Wij helpen ondernemingen hun duurzame ambities waar te maken 

Welkom bij Advies Duurzaamheid & Strategie. Wij zijn er om jouw onderneming te begeleiden duurzame ambities naar de praktijk te brengen. Of je nu nog aan het verkennen bent of er al een uitgewerkt plan ligt, ons doel is het om de weg naar duurzame bedrijfsvoering behapbaar en ook leuk te maken!  

Met een persoonlijke benadering en op maat gemaakte concrete aanpak maken we met jou je bedrijf klaar voor de toekomst. Een toekomst vol mogelijkheden. 

Onze aanpak 

Of je het nu strategie noemt of de koers voor de komende paar jaar; iedere onderneming kijkt vooruit. Wij geloven dat duurzame onderwerpen niet meer weg te denken zijn uit toekomstplannen. En dat gericht hierover nadenken bijdraagt aan creëren van maatschappelijke waarde, aan innovativiteit en aan toekomstig verdienvermogen in een volhoudbare economie.  

We doen dit wel graag praktisch én op maat. Want waar ligt jouw ambitie? Met welke regelgeving moet je rekening houden? Hoe neem je je mensen, partners en klanten mee in wat je wilt? Natuurlijk is een doordacht plan belangrijk, maar uiteindelijk gaat het je om het resultaat. Dus van strategisch advies tot praktische uitvoering; samen doorlopen we de stappen die jouw bedrijf nodig heeft om te ontwikkelen richting duurzamer ondernemen. 

Onze specialismen 

Uitvoeren van verduurzamingsplannen kan weerbarstig zijn. Denk aan financieringsuitdagingen, regelingen rondom je personeel, het inrichten van je data- en IT-omgeving of duurzaamheidsverslaggeving langs de richtlijnen van Europese wetgeving. Weet dan dat je op onze steun kunt rekenen; onze specialisten helpen je graag.  

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Lenny van Oeveren
Mail mij
Rachelle Weeda
Mail mij
Grip op verduurzaming

Hoe maak je jouw bedrijf toekomstbestendig? Verzilver kansen, betrek medewerkers en partners, volg regels en communiceer je duurzame strategie effectief naar buiten toe.

Wij staan voor je klaar
Advies duurzaamheidsverslaggeving (CSRD)

De CSRD, nieuwe EU-richtlijn voor duurzaamheidsrapportage, verplicht bedrijven tot transparantere verslaggeving over duurzaamheid. Impact op uw bedrijf?

Wij staan voor je klaar
Een goedgekeurd duurzaamheidsverslag

Europese CSRD verplicht grote bedrijven tot duurzaamheidsrapportage naast financiële rapportage. Kies je vertrouwde assurance-partner voor de audit.

Wij staan voor je klaar
Subsidie? Geregeld!

Zoek snel de juiste subsidie voor energiebesparing, verduurzaming, circulair ondernemen, duurzame mobiliteit en inzetbaarheid via gemeentelijke, provinciale, landelijke of Europese programma's.

Wij staan voor je klaar
Je mensen zijn goud

Effectief personeelsbeleid omvat werving, behoud, contracten, gezondheid, veiligheid, mobiliteit, verzuim, diversiteit en beloning. Cruciaal voor succes!

Wij staan voor je klaar
Financier je duurzame project

Kies wijs: voor duurzame verdienmodellen zijn alternatieve financieringsbronnen zoals bankleningen, crowdfunding of informele investeerders soms cruciaal.

Wij staan voor je klaar
Betrouwbare IT-processen

Bij IT-beheer voor duurzaamheidsrapportages is betrouwbare gegevensverzameling cruciaal. Let op data-integriteit, nauwkeurigheid en transparante processen.

Wij staan voor je klaar
Duurzaam Schrift

Bij Hoek en Blok zetten we ons in voor duurzaamheid, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze eigen initiatieven. Daarom zijn we trots om ons vernieuwde Hoek en Blok Schrift te introduceren!

lees meer
Aan de slag met duurzaamheid, maar waar begin je?

Een plan voor duurzaamheid is tegenwoordig onmisbaar voor mkb-bedrijven. Niet alleen zijn klanten, opdrachtgevers en financiers geïnteresseerd in hoe duurzaam je werkt, ook de wetgeving wordt steeds strenger. Maar waar start je?

lees meer
Duurzaamheid? Hoezo?

De laatste weken in het nieuws: ‘Nederlandse economie blijft achter op gebied van duurzaamheid’ en ‘Duurzaamheidsrapportage niet op het netvlies bij mkb’. Vraag jij je bij het lezen van dit soort koppen wel eens af of je misschien iets over het hoofd ziet?

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.