Waar kunnen we jullie mee helpen als het gaat om corporate finance?

Als wij het over corporate finance hebben, dan gaat het over alle aspecten die te maken hebben met de financiering en financiële activiteiten van jouw bedrijf. Dat gaat vanzelfsprekend verder dan de waan van de dag. We hebben het dan over bedrijfsfinanciering, bedrijfswaardering, investeringen en het aan- of verkopen van een bedrijf.

Mede via de specialisten van onze afdeling corporate finance hebben we alle disciplines in huis om je succesvol te kunnen ondersteunen op al deze aspecten. Het kan dan gaan om de begeleiding van een aan- of verkooptraject van een onderneming, maar ook om het aantrekken van groeifinanciering.

Van boekenonderzoek tot portfolio analyses

Vanzelfsprekend ben je bij ons ook aan het juiste adres als het gaat om een bepaling van hoeveel je bedrijf waard is of een boekenonderzoek (due diligence). Datzelfde geldt voor het uitvoeren van portfolio analyses, waarbij we de positieve of negatieve bijdrage van verschillende bedrijfsonderdelen of activiteiten in kaart brengen.

Daarnaast beschikken we over diverse financieringskanalen voor corporate finance-trajecten. Van goede ingangen bij de banken tot aan mogelijkheden van crowdfunding. En van het uitnutten van subsidiemogelijkheden tot aan een eigen netwerk van informal investors.

Hoofd koel in corporate finance

Samen met onze fiscalisten en juristen helpen we je stap voor stap door zo’n, toch vaak wel, spannend proces. Onze nuchtere en deskundige inbreng biedt jou de rust en ruimte om ook in corporate finance-trajecten het hoofd koel te houden.

De voordelen

  • Door het exclusieve netwerk van Hoek en Blok en verschillende platforms voor intermediairs heb je via je bedrijfsadviseur een brede keuze aan bedrijven die te koop staan, dan wel mogelijke kopers.
  • Onze bedrijfsadviseur neemt het voortouw en zorgt dat het corporate finance proces blijft lopen op basis van specialistische kennis en ervaring.
  • We hebben veel ervaring in allerlei financieringsvormen, waardoor we een advies op maat kunnen geven. Dit maakt meer mogelijk, scheelt vaak in de kosten en geeft jou als ondernemer meer flexibiliteit.

Het gevoel achter onze corporate finance

Onze dienstverlening

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Onze deals
Verkoop van Reijm Nieuwerkerk aan Jaro Groep en Fields Group
Hoek en Blok Corporate Finance heeft Reijm geadviseerd bij de verkoop van Reijm Nieuwerkerk aan Jaro Groep en Fields Group.
lees meer
Braanker Logistics breidt netwerk uit
Om de kwaliteit en service van Braanker Logistics verder te verbeteren is Multiwheels uit Amsterdam overgenomen. Hoek en Blok heeft hierbij aan de koopzijde de transactie begeleid en de juridische documentatie opgesteld.
lees meer
Coffee Based groeit met strategische partners
Om verder te groeien heeft Coffee Based een aantal strategische partners in de arm genomen om op het gebied van Sales en Operations verder te groeien. Hoek en Blok heeft hierin gezorgd voor de nodige juridische documenten en de waardering van de aandelen.
lees meer
Herfinanciering wagenpark H4 Lease
Hoek en Blok heeft H4 Lease begeleid bij de financiering van haar volledige wagenpark. Door middel van objectfinanciering is een partij gevonden die H4 Lease onder de juiste voorwaarden heeft gefinancierd zodat de onderneming verder kan groeien. 
lees meer
Waar kunnen wij je verder mee helpen?
Hoe koop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe verkoop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Welke bedrijfsfinanciering past bij mij?
Wij staan voor je klaar
Wat komt er allemaal kijken bij een fusie met een ander bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Waar moet ik aan denken bij een bedrijfsovername?
Wij staan voor je klaar
Wat verhoogt de waarde van mijn bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe wordt de waarde van mijn bedrijf bepaald?
Wij staan voor je klaar
Wat is een due dilligence-onderzoek?
Wij staan voor je klaar
Waar vind ik een informal investor?
Wij staan voor je klaar
Hoe krijg ik mijn bedrijf weer op de rit?
Wij staan voor je klaar
“Jij bepaalt de prijs, ik stel de voorwaarden”

Bij de verkoop van een bedrijf speelt de prijs vaak een centrale rol in de onderhandelingen. Hoe maak je een weloverwogen keuze? In dit artikel zullen we vier belangrijke aspecten van de verkoopvoorwaarden belichten die van invloed kunnen zijn op je beslissing.

lees meer
Hoek en Blok neemt initiatief na onrust in overnamemarkt

Om ervoor te zorgen dat Hoek en Blok één van de vooruitstrevende advieskantoren blijft nemen wij het heft in eigen hand. We starten met een nieuw acquisitieproces.

lees meer
Ontwikkelingen overnamemarkt

Het aantal transacties op de overnamemarkt zien we stevig groeien. Dit wordt bevestigd door de overnamebarometer die recent is gepubliceerd door Dealsuite, een platform voor overnameprofessionals waar we als Hoek en Blok bij zijn aangesloten.

lees meer
Klantverhaal: Blaauw Products
Rob van Erven liep al langer rond met plannen om een bedrijf over te nemen. Toen de kans met ovenbouwer Blaauw zich voordeed, schakelde hij Hoek en Blok in om de deal tot een goed einde te brengen. “Zelfs complimenten van de verkopende partij…”
lees meer
Klantverhaal: H4 Lease
In Nederland is het leasen van auto’s in de jaren '80 groot geworden. Inmiddels is het voor velen een bekend proces. H4 Lease pakt het echter anders aan. Als enige in Nederland kun je er variabel afrekenen per gereden kilometer. “Met corona laat dat voordeel zich makkelijk uitleggen.”
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.