Onze HR-dienstverlening breiden wij verder uit met QuatroHR. QuatroHR is een nieuw label van Hoek en Blok dat al onze expertise op het gebied van human resources combineert en geïntegreerd aanbiedt.
Inflatie, hybride werken, tekort op de arbeidsmarkt, agressief recruitment, minder betrokkenheid van onze medewerker, de achterdeur dichthouden…
Bijna iedere organisatie herkent deze kreten hoogst waarschijnlijk of heeft er zelfs last van.
Hoe zorg jij ervoor dat je een medewerker bindt aan je organisatie, ook wanneer het soms lastig is om goed contact te onderhouden door het “hybride” werken? Hoe behoud je je talenten? Hoe ligt jouw bedrijf in de markt ten opzichte van jouw concurrenten? Betaal jij jouw mensen wel genoeg? Hoe voorkom je dat jouw medewerkers weggekocht worden? Voldoen de arbeidsvoorwaarden nog aan de huidige tijd? Welk salaris of arbeidsvoorwaardenpakket kun je het beste bieden aan een nieuwe medewerker? Met dit soort vraagstukken zijn wij als HR-adviseurs momenteel veel bezig.
Eén van onze adviezen?
Laat een salaris benchmarkonderzoek uitvoeren! Inmiddels hebben wij dit voor diverse klanten mogen verzorgen, met mooie inzichten en praktische adviezen als resultaat.
Hoe gaan we te werk?
Op basis van salarisgegevens uit diverse databases en een gesprek met de opdrachtgever gaan wij aan de slag via een vaste werkmethode, wat resulteert in een mooie benchmarkanalyse.
Wat levert het op?
Jij als ondernemer krijgt een heldere rapportage, inclusief concrete adviezen die je direct kunt toepassen. Zo krijg je antwoord op vragen als:
- Hoe verhouden de salarissen in jouw organisatie zich ten opzichte van de markt?
- Zit er een groot spreidingspercentage in de gemiddelde salarissen?
- Welk salaris past het beste bij welke functie?
- Wat zijn nu de vervolgstappen?
Naast de primaire arbeidsvoorwaarden kunnen we uiteraard ook met je meekijken naar de secundaire arbeidsvoorwaarden binnen jouw organisatie.
Meer weten?
Bovengenoemde thema’s herkenbaar? Wij denken graag met je mee. Mocht je interesse hebben in een benchmarkonderzoek of hier meer over willen weten, neem dan contact op met Peter Roskam (p.roskam@hoekenblok.nl) of Marian Westerbeek (m.westerbeek@imcosa.nl).
Er zijn altijd wel wet- en of regelgevingen op het gebied van personele aangelegenheden die aan het veranderen zijn. Vaak met een lange aanloop, waardoor je via het nieuws wel meekrijgt wat de beoogde veranderingen zijn.
Het is voor niemand een verrassing dat we in bizarre tijden leven. De prijzen schieten door het dak, personeel is schaars en mondiale ontwikkelingen hebben een grote invloed op ons dagelijks leven.
Wil jij maatschappelijk verantwoord ondernemen en je medewerkers iets extra’s bieden? Laat je inspireren door onderstaande praktijkvoorbeelden.
Benieuwd welke ontwikkelingen er zijn op het gebied van mobiliteit en welke bij jouw bedrijf passen? We zetten de belangrijkste trends graag voor je op een rijtje.
Om de rechten van werknemers nog beter te beschermen, treedt op 1 augustus 2022 de Wet implementatie EU-richtlijn transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden in werking.
Dat moeders na de geboorte van hun kind een tijd afwezig zijn, is inmiddels bekend. De afgelopen jaren is er ook nog een aantal wijzigingen geweest in de rechten op verlof van de partner.
Voor uitkeringen aan de medewerker heb je óf een verzekering afgesloten óf in sommige gevallen moet je de uitkering zelf betalen.
De media hebben het er iedere dag over, het ene incident na het andere incident wordt gemeld, maar wanneer spreken we nu eigenlijk over grensoverschrijdend gedrag?
Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2022 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! Vanaf 1 maart 2022 opent er namelijk weer een nieuwe SLIM-ronde.
Vanaf augustus 2022 komt er een nieuwe ouderschapsregeling die het ouderschapsverlof gedeeltelijk betaald maakt.
Bouwplaatsmedewerkers die vallen onder de cao Bouw & Infra komen mogelijk in aanmerking voor de zwaarwerkregeling. Met deze regeling kunnen zij maximaal 3 jaar eerder stoppen met werken! Hoe deze regeling verder werkt, lees je hier.
Zoals bekend heeft de werkgever een verantwoordelijkheid om te zorgen voor veilige en gezonde arbeidsomstandigheden. Vanwege COVID-19 werken veel werknemers momenteel thuis, maar ook bij een thuiswerkplek heeft de werkgever verantwoordelijkheden.
Het stimuleren van het opnemen van verlofdagen is belangrijk om een goede werk-privé balans te kunnen borgen en draagt bij aan goed werkgeverschap.
Als bedrijfsactiviteiten eindigen door pensioen, ziekte of overlijden van de werkgever, is het mogelijk compensatie transitievergoeding aan te vragen.
Nog vóór het einde van het jaar 2020 ontvang je als werkgever een brief vanuit de belastingdienst met de premie Werkhervattingskas (WhK) voor 2021. Het is aan te raden deze WhK beschikking zorgvuldig te (laten) controleren, zodat je komend jaar niet te veel premie gaat betalen!
eHerkenning: de digitale sleutel voor werkgevers. Heb jij hem al? Op HRM gebied kun je er niet meer omheen.
Heb jij de WAB, ofwel de “Wet Arbeid in Balans” inmiddels onder controle? Het omvat voor jou als werkgever aardig wat zaken waar je op moet letten.