De arbeidsmarkt verandert razendsnel, en als ondernemer wil je natuurlijk dat je medewerkers meegroeien. De SLIM-subsidieregeling biedt bedrijven […]
In Nederland worden jaarlijks meer dan 6500 Europese octrooien aangevraagd. Hiermee doen we niet onder voor andere EU-landen. In 2022 vroegen alleen Duitsland en Frankrijk meer octrooien aan per inwoner. Deze octrooien zijn van belang omdat ze ondernemers tijd, geld en energie besparen, voor het beschermen van hun uitvindingen. Tot op heden was het systeem echter versnipperd binnen Europa. Om een uitvinding binnen Europa te beschermen moest een ondernemer bij 17 landen een octrooiaanvraag indienen, ieder met eigen administratieve verplichtingen en vertaaleisen. Vanaf juni is dit verleden tijd. Met de oprichting van het unitair octrooi kan een ondernemer op 1 plek een octrooiaanvraag indienen dat geldig is in 17 landen.
Per juni 2023 1 octrooisysteem
Met de ingang van het nieuwe Europese octrooisysteem opent ook de Europese rechtbank voor octrooirechtszaken. Deze rechtbank, ook wel The Unified Patent Court (UPC), kent twee hoofdvestigingen. De hoofdvestigingen bevinden zich in München en Parijs. Daarnaast opent er een lokale vestiging in Den Haag. Deze lokale vestiging zal vooral een uitkomst bieden voor het innovatieve mkb, zij kunnen zo gemakkelijk in Nederland procederen in zowel het Engels als het Nederlands.
17 Europese landen
De 17 europese landen zijn naast Nederland, België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Italië, Letland, Litouwen Luxemburg, Malta, Oostenrijk, Portugal, Slovenië en Zweden. Andere Europese landen kunnen zich later nog aansluiten.
Bij IMC zien ze in de dagelijkse subsidiepraktijk en bij regelingen zoals de WBSO, regelmatig situaties waarbij ondernemers terughoudend zijn rond patentaanvragen. Dat kan nadelig uitpakken, want in een aantal situaties is bijvoorbeeld de Innovatiebox afhankelijk va de vraag of er al dan niet een patent is. Concreet betekent dit nieuwe octrooisysteem, voor innovatieve ondernemingen minder administratieve rompslomp én kosten bij de bescherming van hun kennis!
Onze samenwerkingspartner IMC subsidieadviseurs steunt weer de Scale Innovation Awards. Deze editie vindt plaats op maandag 10 maart […]
Verbranden van bouwafval zorgt voor zo’n 35% van onze totale CO2-uitstoot. Om de Nederlandse doelstellingen voor circulariteit en CO2-uitstoot voor 2030 en 2050 te halen, is actie nodig.
Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2024 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! In maart is er weer de mogelijkheid jouw SLIM- aanvraag in te dienen.
Het doel van de BOSA-regeling is het stimuleren van de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen voor sportverenigingen en sportstichtingen.
Met de milieu-investeringsaftrek (MIA) stimuleert de Nederlandse overheid de realisatie van duurzame utiliteitsgebouwen.
De openstelling van de eerder aangekondigde Subsidieregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) wordt uitgesteld tot september. De minister moet wachten op goedkeuring van de Europese Commissie voor de veranderingen die hij deze ronde wil doorvoeren.
Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2024 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! In maart is er weer de mogelijkheid jouw SLIM- aanvraag in te dienen.
Vanaf 14 maart zijn er weer nieuwe subsidies voor innovatieve projecten in het mkb. Tot 31 oktober worden er middels de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) opvolgend 4 verschillende subsidies beschikbaar gesteld.
Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2023 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! In maart is er weer de mogelijkheid jouw SLIM- aanvraag in te dienen.
De afgelopen periode is de tegemoetkoming energiekosten (TEK-regeling) veelvuldig in het nieuws geweest. Dit heeft natuurlijk te maken met de heersende energiecrisis.
Afgelopen november hebben we in de vastgoednieuwsbrief informatie verstrekt over het verplichte energielabel C voor kantoorgebouwen. Aangezien de deadline nadert herinneren we je hier graag nog eens aan.
De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR) streven naar een CO2 neutrale en circulaire economie in 2050. Dat houdt de gemeenten ook in de toekomst aantrekkelijk om er te wonen en werken.
In het bijzijn van demissionair-wethouder Duurzaamheid, Ton Spek (CDA), hebben een 25-tal ondernemers, de omgevingsdienst, de provincie en de gemeente Sliedrecht het initiatief maandag ondertekend.
Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2022 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! Vanaf 1 maart 2022 opent er namelijk weer een nieuwe SLIM-ronde.
Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2021 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! Vanaf 1 maart 2021 opent er namelijk weer een nieuwe SLIM-ronde.
Als onderdeel van het steunpakket 2.0 van de overheid kunnen werknemers, flexwerkers, ZZP’ers, ondernemers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de regeling “NL leert door”!
Schoolbesturen in de regio Drechtsteden bundelen hun krachten om ICT gezamenlijk naar een hoger plan te tillen.