De gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk (BAR) streven naar een CO2 neutrale en circulaire economie in 2050. Dat houdt de gemeenten ook in de toekomst aantrekkelijk om er te wonen en werken. Het jaar 2050 lijkt ver weg, maar er moeten nog enorme stappen gezet worden. Niet alleen door de gemeenten zelf, maar ook door bewoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Om jou als ondernemer en maatschappelijke organisaties in de gemeenten te helpen met het zetten van die stappen, komt er vanaf eind oktober 2022 een online Zakelijk Energieloket.

Zakelijk Energieloket


Jij en maatschappelijke organisaties vinden daar informatie over het verduurzamen van vastgoed, jullie stellen daar je vragen en plannen een afspraak in voor een gratis persoonlijk intakegesprek op de bedrijfslocatie.

Stichting Energieke Regio, IMC Organisatie & Subsidieadviseurs en Enerless gaan het zakelijk energieloket de komende vier jaar in opdracht van deze drie gemeenten verzorgen. Deze partners beschikken allen over ruime ervaring en referenties op het vlak van de verduurzaming van vastgoed, de productie van groene stroom en duurzame mobiliteit.

Gratis intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt verkend waar je behoefte aan hebt en worden er bijvoorbeeld duurzame oplossingen, wettelijke plichten en subsidieregelingen besproken. Er wordt aangegeven bij welke lokale initiatieven en netwerken aangehaakt kan worden. Na het intakegesprek krijg je een vrijblijvend vervolgadvies aangeboden.

Specialistisch advies en ontzorging

In het vervolgstadium kunnen jij en maatschappelijke organisaties verder geholpen worden met advies over energie besparen, energie opwekken en duurzame nieuwbouw. Ook is er hulp om te kunnen voldoen aan de diverse wettelijke verplichtingen. Daarnaast wordt desgewenst een aanbod opgesteld voor de volledige ontzorging van het vervolgtraject tot en met de realisatie van verduurzamingsmaatregelen.

Voor specialistisch advies kan er een beroep gedaan worden op onder meer:
– subsidiespecialisten
– energielabelspecialisten
– monumenten- en erfgoedadviseurs
– technische adviseurs
– financiële adviseurs

Je kunt zelf bepalen hoe lang en op welke onderdelen je begeleid wil worden en wie de maatregelen mag uitvoeren.

Nu al geïnteresseerd?

Het Zakelijk Energieloket wordt de komende maanden opgezet. Liever nu al een afspraak maken voor een gratis intakegesprek? Je kunt daarover contact opnemen met Roland van de Graaf.


CO2 neutraal
Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Roland van de Graaf
Mail mij
SLIM-regeling: subsidie voor de ontwikkeling in het mkb

Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2024 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! In maart is er weer de mogelijkheid jouw SLIM- aanvraag in te dienen.

lees meer
Subsidieregeling stimulering bouw en onderhoud sportaccommodaties

Het doel van de BOSA-regeling is het stimuleren van de ontwikkeling en instandhouding van sportaccommodaties en de aanschaf van sportmaterialen voor sportverenigingen en sportstichtingen.

lees meer
Innovatie, subsidie en Europa

In Nederland worden jaarlijks meer dan 6500 Europese octrooien aangevraagd. Hiermee doen we niet onder voor andere EU-landen.

lees meer
MIA subsidie voor utiliteitsgebouwen: renovatie en nieuwbouw

Met de milieu-investeringsaftrek (MIA) stimuleert de Nederlandse overheid de realisatie van duurzame utiliteitsgebouwen.

lees meer
Uitstel Subsidieregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) tot september 2023

De openstelling van de eerder aangekondigde Subsidieregeling Duurzame Energieproductie (SDE++) wordt uitgesteld tot september. De minister moet wachten op goedkeuring van de Europese Commissie voor de veranderingen die hij deze ronde wil doorvoeren.

lees meer
SLIM-regeling: Tot € 25.000 subsidie voor ontwikkeling in mkb

Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2024 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! In maart is er weer de mogelijkheid jouw SLIM- aanvraag in te dienen.

lees meer
Subsidie voor innovatie in het mkb tot €350.000

Vanaf 14 maart zijn er weer nieuwe subsidies voor innovatieve projecten in het mkb. Tot 31 oktober worden er middels de Mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT) opvolgend 4 verschillende subsidies beschikbaar gesteld.

lees meer
SLIM-regeling: subsidie voor de ontwikkeling in het mkb

Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2023 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! In maart is er weer de mogelijkheid jouw SLIM- aanvraag in te dienen.

lees meer
Tegemoetkoming energiekosten voor het mkb (TEK-regeling)

De afgelopen periode is de tegemoetkoming energiekosten (TEK-regeling) veelvuldig in het nieuws geweest. Dit heeft natuurlijk te maken met de heersende energiecrisis.

lees meer
Kantoorpanden verplicht energielabel C te dragen

Afgelopen november hebben we in de vastgoednieuwsbrief informatie verstrekt over het verplichte energielabel C voor kantoorgebouwen. Aangezien de deadline nadert herinneren we je hier graag nog eens aan.

lees meer
Het Waterstof Innovatietafel Netwerk officieel van start

In het bijzijn van demissionair-wethouder Duurzaamheid, Ton Spek (CDA), hebben een 25-tal ondernemers, de omgevingsdienst, de provincie en de gemeente Sliedrecht het initiatief maandag ondertekend.

lees meer
SLIM: tot € 25.000 aan subsidie voor personeel

Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2022 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! Vanaf 1 maart 2022 opent er namelijk weer een nieuwe SLIM-ronde.

lees meer
SLIM: tot € 25.000 aan subsidie voor personeel

Heb jij als ondernemer het voornemen om in 2021 te investeren in de ontwikkeling van jouw medewerkers? Dat komt goed uit! Vanaf 1 maart 2021 opent er namelijk weer een nieuwe SLIM-ronde.

lees meer
Subsidie “NL leert door”, ga er voor!

Als onderdeel van het steunpakket 2.0 van de overheid kunnen werknemers, flexwerkers, ZZP’ers, ondernemers en werkzoekenden een beroep doen op tegemoetkoming voor ontwikkeladvies en scholing: de regeling “NL leert door”!

lees meer
Scholen in de Drechtsteden bundelen ICT met steun van ESF

Schoolbesturen in de regio Drechtsteden bundelen hun krachten om ICT gezamenlijk naar een hoger plan te tillen.

lees meer
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!