Na de afsluiting van het jaar 2023 is het belangrijk om even stil te staan en vooruit te kijken naar wat de toekomst kan gaan brengen. Wij willen je drie tips geven vanuit een aantal van onze disciplines.

1.Juridisch inzicht

Het is belangrijk om de lopende contracten binnen jouw bedrijf periodiek tegen het licht te houden. Wanneer loopt ons huurcontract af? Zijn er nog leverancierscontracten die dit jaar aflopen? Moet de aandeelhoudersovereenkomst herzien worden? Welke arbeidscontracten moeten er dit jaar al dan niet verlengd worden?

Dit is maar een kleine greep van vragen die je aan het begin van het jaar kunt stellen. Ons advies is zorg dat je problemen voorkomt in plaats van dat je ze achteraf moet herstellen. Onze juristen kunnen gerust een keertje met jullie meekijken!

2. Inkomens- en vermogensplanning

Is privé alles net zo goed gereld als op de zaak? Een financiële planning helpt om dit inzichtelijk te krijgen. Zijn jouw privé doelstellingen nog haalbaar? En sluit de weg om deze te bereiken nog aan bij de steeds veranderende wet- en regelgeving? Door je financiële planning regelmatig aan te passen, zorg je ervoor dat je effectief kunt reageren op veranderingen in je situatie. Heb je behoefte om een inkomens- en vermogensplanning te maken of om deze eens opnieuw tegen het licht te houden? Privé-in-zicht kan je hierin volledig ontzorgen.

3. Corporate Finance

Toe aan een nieuwe uitdaging of strategische samenwerking, of nadert de pensioenleeftijd? Als jouw bedrijf een uitstekend financieel jaar heeft gedraaid, kan 2024 hét moment zijn om je bedrijf geheel of gedeeltelijk te verkopen.

De verkoop van je bedrijf gaat hand in hand met een uitgebreide voorbereiding. Uit onze ervaring blijkt dat een dergelijk verkooptraject vaak zes tot negen maanden duurt. Een grondige evaluatie van de bedrijfswaarde, marktomstandigheden en potentiële kopers is van cruciaal belang. Hoek en Blok corporate finance kan je ontzorgen in de voorbereiding en het volledige verkooptraject.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Jens de Schrijver
Mail mij
Tabitha Rozeboom Bos
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
“Jij bepaalt de prijs, ik stel de voorwaarden”

Bij de verkoop van een bedrijf speelt de prijs vaak een centrale rol in de onderhandelingen. Hoe maak je een weloverwogen keuze? In dit artikel zullen we vier belangrijke aspecten van de verkoopvoorwaarden belichten die van invloed kunnen zijn op je beslissing.

lees meer
Hoek en Blok neemt initiatief na onrust in overnamemarkt

Om ervoor te zorgen dat Hoek en Blok één van de vooruitstrevende advieskantoren blijft nemen wij het heft in eigen hand. We starten met een nieuw acquisitieproces.

lees meer
Ontwikkelingen overnamemarkt

Het aantal transacties op de overnamemarkt zien we stevig groeien. Dit wordt bevestigd door de overnamebarometer die recent is gepubliceerd door Dealsuite, een platform voor overnameprofessionals waar we als Hoek en Blok bij zijn aangesloten.

lees meer
Waarom een goede exit-strategie zo belangrijk is

Iedere ondernemer weet dat het starten van een bedrijf niet eenvoudig is. Het overdragen van een eigen onderneming, na het jarenlang zorgvuldig opbouwen en realisatie van een mooie groei, is minstens zo’n grote uitdaging.

lees meer
Hoe om te gaan met onroerend goed bij een bedrijfsovername/-waardering

Bij het vaststellen van een bedrijfswaarde, bijvoorbeeld bij een overname, komt het regelmatig voor dat onroerend goed deel uitmaakt van de onderneming(structuur).

lees meer
Visie op de overnamemarkt 2023

Het afgelopen jaar stond in het teken van onzekerheid op meerdere vlakken, zo ook op economisch vlak. In de overnamemarkt betekende dit een afkoeling van de markt ten opzichte van het jaar 2021.

lees meer
Kantoorpanden verplicht energielabel C te dragen

Afgelopen november hebben we in de vastgoednieuwsbrief informatie verstrekt over het verplichte energielabel C voor kantoorgebouwen. Aangezien de deadline nadert herinneren we je hier graag nog eens aan.

lees meer
Een due diligence onderzoek, wat is dat nu precies?

Een due diligence onderzoek wordt ook wel een boekenonderzoek genoemd. Dit doet vermoeden dat er alleen naar de financiële gegevens van de onderneming wordt gekeken. Hoewel dit een belangrijk onderdeel is, wordt er in een due diligence onderzoek naar veel meer aspecten gekeken.

lees meer
Is de huidige rentestijging duurzaam of niet?

Aan de rente op de spaarrekeningen is het (nog) niet af te lezen, maar door de vrees voor inflatie is de renteontwikkeling omgeslagen.

lees meer
Financiering en de alternatieve mogelijkheden

Benieuwd wat voor jou de beste financieringsmogelijkheid is? De erkend financieringsregisseur© van Hoek en Blok helpt je bij het verkrijgen van een passende financiering.

lees meer
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!