Due diligence komt uit het Engels en betekent zoiets als ‘gepaste zorgvuldigheid’. Het is een boekenonderzoek, waarbij we, voordat jij een bedrijf overneemt, nog eens goed onderzoeken hoe dat over te nemen bedrijf in elkaar zit. We brengen kansen en risico’s op financieel, juridisch en commercieel gebied in kaart. We controleren bijvoorbeeld of er geen recente, grote wijzigingen in de kostenstructuur zijn en er geen belangrijke klanten op het punt staan te vertrekken. Populair gezegd weet je na onze due diligence of er geen lijken in de kast zitten.

Vanzelfsprekend zet in een overnametraject de verkoper zijn beste beentje voor. Er wordt ook enorm veel informatie uitgewisseld. Soms zie je daar de bomen het bos niet meer door of zorgt het bekende onderbuikgevoel voor twijfels. Ook maken we mee dat je als koper zó graag de deal wilt rondmaken, dat daardoor de blik op de werkelijkheid wat wordt vertroebeld. In al die gevallen biedt een due diligence door onze onafhankelijke accountants en fiscale en juridische specialisten soelaas. We duiken diep en vragen door, zodat jij uiteindelijk een reële en weloverwogen beslissing kunt nemen, gebaseerd op heldere informatie en feiten. Het versterkt je onderhandelingspositie en bied je kaders tegen welke prijs en andere voorwaarden je de transactie door wilt laten gaan.

Vendor due diligence

Omdat we in onze due diligence-trajecten regelmatig op ‘verrassingen’ stuiten die een overnametraject behoorlijk onder druk kunnen zetten, bieden we ook ‘vendor due diligences’ aan. Het is een pro-actief onderzoek voorafgaand aan een daadwerkelijk verkoopproces van een onderneming. Voor de verkoper brengen we potentiële issues en ‘show-stoppers’ in kaart. Niet alleen goed om te weten, maar ook iets om wellicht nog aan te pakken voordat de verkoop, fusie of overname in gang wordt gezet. Bovendien biedt het de mogelijkheid om verschillende kandidaat-kopers één consistent beeld van jouw bedrijf te bieden. Door onze vendor due diligence houd je de regie, bespaar je tijd en zorg je ervoor dat de biedingen beter vergelijkbaar zijn.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Hoe koop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe verkoop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Welke bedrijfsfinanciering past bij mij?
Wij staan voor je klaar
Wat komt er allemaal kijken bij een fusie met een ander bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Waar moet ik aan denken bij een bedrijfsovername?
Wij staan voor je klaar
Wat verhoogt de waarde van mijn bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe wordt de waarde van mijn bedrijf bepaald?
Wij staan voor je klaar
Wat is een due dilligence-onderzoek?
Wij staan voor je klaar
Waar vind ik een informal investor?
Wij staan voor je klaar
Hoe krijg ik mijn bedrijf weer op de rit?
Wij staan voor je klaar
Hoe om te gaan met onroerend goed bij een bedrijfsovername/-waardering

Bij het vaststellen van een bedrijfswaarde, bijvoorbeeld bij een overname, komt het regelmatig voor dat onroerend goed deel […]

lees meer
Visie op de overnamemarkt 2023

Het afgelopen jaar stond in het teken van onzekerheid op meerdere vlakken, zo ook op economisch vlak. In […]

lees meer
Kantoorpanden verplicht energielabel C te dragen

Afgelopen november hebben we in de vastgoednieuwsbrief informatie verstrekt over het verplichte energielabel C voor kantoorgebouwen. Aangezien de […]

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.