Hoeveel is mijn bedrijf waard? Die vraag stelt elke ondernemer zich zo nu en dan weleens. Vaak bij wijze van theoretische gedachtegang, maar soms ook met een concrete aanleiding. Dat kan een juridisch geschil of een fiscale kwestie zijn, maar doorgaans is het voornemen tot koop of verkoop de oorzaak.

Bij de bepaling hoeveel een bedrijf waard is, gaat het niet om wat het bedrijf jou gekost heeft, maar hoe de toekomstige geldstromen gaan lopen. Welke kasstroom komt er binnen, en vooral wanneer? Welke risico’s horen daarbij? Dit zijn allemaal factoren die de waarde van een onderneming beïnvloeden.

Een ander belangrijk element is de beweegreden om een bedrijfswaardering uit te voeren. Je kunt behoefte hebben aan een onafhankelijke bedrijfswaardering, of juist een bedrijfswaardering die gericht is op bepaalde onderhandelingen. Hierover gaan we persoonlijk met elkaar in gesprek. Onze bedrijfsadviseur bepaalt op basis van deze informatie uiteindelijk de economische waarde van je bedrijf.

Onze whitepaper geeft antwoord

Er zijn verschillende manieren om de waarde van een bedrijf te berekenen. Als je op internet gaat zoeken zie je door de bomen het bos niet meer. We nemen je in deze whitepaper mee in de overwegingen die je kunt maken om tot een passende bedrijfswaardering te komen. Daarnaast zijn er tien factoren opgenomen die de waarde van een bedrijf kunnen verhogen.

Bedrijfswaarderingmethoden

We hanteren de waarderingsmethode die het beste bij jouw onderneming past. Hoe financieel kundig je wellicht zelf ook onderlegd bent, zonder specialistische ondersteuning is dit haast niet goed zelf te doen. Zo kan er al gekozen worden uit allerlei verschillende waarderingsmethoden met bijvoorbeeld de goodwill, intrinsieke, discounted cash flow of rentabiliteitswaarde als uitgangspunt.

Door ons in te schakelen weet je in ieder geval zeker dat je een heldere rapportage in handen krijgt, waarmee je sterk staat in toekomstige onderhandelingen.

De voordelen

  • Een goede bedrijfswaardering kan je onderhandelingspositie versterken, zowel bij de aankoop als verkoop van een bedrijf.
  • De bedrijfsadviseur kan ondersteunen in het creëren van bedrijfswaarde, vanuit de waardering word je naar behoefte geadviseerd over het creëren van bedrijfswaarde.
  • Hoek en Blok beschikt over gecertificeerde specialisten die bevoegd zijn om waarderingsrapporten op te stellen.

Een bedrijfsadviseur die jou als ondernemer ontzorgt en voor je door het vuur gaat. Dat geeft rust en ruimte! Zo kun jij je blijven focussen op je bedrijf of op nieuwe uitdagingen.

De werkwijze

 

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Wat verhoogt de waarde van mijn bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe koop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe verkoop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Wat komt er allemaal kijken bij een fusie met een ander bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Waar moet ik aan denken bij een bedrijfsovername?
Wij staan voor je klaar
Waarom een goede exit-strategie zo belangrijk is

Iedere ondernemer weet dat het starten van een bedrijf niet eenvoudig is. Het overdragen van een eigen onderneming, […]

lees meer
Hoe om te gaan met onroerend goed bij een bedrijfsovername/-waardering

Bij het vaststellen van een bedrijfswaarde, bijvoorbeeld bij een overname, komt het regelmatig voor dat onroerend goed deel […]

lees meer
Visie op de overnamemarkt 2023

Het afgelopen jaar stond in het teken van onzekerheid op meerdere vlakken, zo ook op economisch vlak. In […]

lees meer
Klantverhaal: YOS Bottle
Rotterdammer Joop Opmeer wilde van start-up naar scale-up en meldde zich aan bij de Dragons’ Den met zijn YOS Bottle. Een goed verhaal later had hij Michel Perridon aan boord als investeerder. “Maar toen begon het eigenlijk pas echt.”
lees meer
Klantverhaal: Blaauw Products
Rob van Erven liep al langer rond met plannen om een bedrijf over te nemen. Toen de kans met ovenbouwer Blaauw zich voordeed, schakelde hij Hoek en Blok in om de deal tot een goed einde te brengen. “Zelfs complimenten van de verkopende partij…”
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.