Klanten, kennis, ervaring: er zitten een hoop voordelen aan het kopen van een bestaand bedrijf. Het uiteindelijke succes valt of staat, zoals bij zoveel dingen, met de juiste voorbereiding. Welk bedrijf past bij mij? Gaat de bedrijfsovername geleidelijk of in één keer? Neem je de bestaande arbeidsovereenkomsten over? Welke contracten stel je op? En hoe kun je die bedrijfsaankoop nu precies het beste financieren?

Een bedrijfsadviseur van Hoek en Blok heeft gelukkig veel ervaring met bedrijfsaankopen en staat je bij in alle stappen van dit proces. Van het uitvoeren van een bedrijfswaardering tot het moment dat je daadwerkelijk het bedrijf aankoopt. Van het vinden van en onderhandelen met een geschikte verkoper en het type transactie tot het opstellen van de juiste juridische documenten.

Bedrijfsfinanciering

Daarnaast beschikken we over diverse kanalen om financiering te organiseren als je een bedrijf wilt kopen. Van goede ingangen bij de banken tot aan mogelijkheden van crowdfunding. En van het uitnutten van subsidiemogelijkheden tot aan een eigen netwerk van informal investors. 

Je wilt hoe dan ook een goede investering doen en terugkijken op de succesvolle aankoop van een bedrijf.

De voordelen

  • Door het exclusieve netwerk van Hoek en Blok en verschillende platforms voor intermediairs heb je via je bedrijfsadviseur een brede keuze aan bedrijven die te koop staan.
  • De bedrijfsadviseur neemt het voortouw en zorgt dat het proces blijft lopen op basis van specialistische kennis en ervaring.
  • De sterke onderhandelingsvaardigheden en kritische houding van de bedrijfsadviseur zorgen voor een zo laag mogelijke aankoopprijs en vangen spanningen en emoties op.
  • We hebben veel ervaring in allerlei financieringsvormen, waardoor we een advies op maat kunnen geven. Dit maakt meer mogelijk, scheelt vaak in de kosten en geeft jou als ondernemer meer flexibiliteit.

Een bedrijfsadviseur die jou als ondernemer ontzorgt en voor je door het vuur gaat. Dat geeft rust en ruimte! Zo kun jij je blijven focussen op je bedrijf of op nieuwe uitdagingen.

De werkwijze

 

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Welke bedrijfsfinanciering past bij mij?
Wij staan voor je klaar
Wat komt er allemaal kijken bij een fusie met een ander bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Waar moet ik aan denken bij een bedrijfsovername?
Wij staan voor je klaar
Wat is een due diligence-onderzoek?
Wij staan voor je klaar
Waar vind ik een informal investor?
Wij staan voor je klaar
“Jij bepaalt de prijs, ik stel de voorwaarden”

Bij de verkoop van een bedrijf speelt de prijs vaak een centrale rol in de onderhandelingen. Hoe maak je een weloverwogen keuze? In dit artikel zullen we vier belangrijke aspecten van de verkoopvoorwaarden belichten die van invloed kunnen zijn op je beslissing.

lees meer
Hoek en Blok neemt initiatief na onrust in overnamemarkt

Om ervoor te zorgen dat Hoek en Blok één van de vooruitstrevende advieskantoren blijft nemen wij het heft in eigen hand. We starten met een nieuw acquisitieproces.

lees meer
Ontwikkelingen overnamemarkt

Het aantal transacties op de overnamemarkt zien we stevig groeien. Dit wordt bevestigd door de overnamebarometer die recent is gepubliceerd door Dealsuite, een platform voor overnameprofessionals waar we als Hoek en Blok bij zijn aangesloten.

lees meer
Klantverhaal: Blaauw Products
Rob van Erven liep al langer rond met plannen om een bedrijf over te nemen. Toen de kans met ovenbouwer Blaauw zich voordeed, schakelde hij Hoek en Blok in om de deal tot een goed einde te brengen. “Zelfs complimenten van de verkopende partij…”
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.