Als ondernemer heb je soms een geldinjectie nodig. De traditionele gang langs de bank levert daarbij steeds vaker nul op het rekest op. Gelukkig zijn er inmiddels vele andere manieren om financiering te organiseren, variërend van crowd funding tot aan informal investments, al dan niet alsnog in combinatie met een lening door de bank.

Hoek en Blok kan je ondersteunen bij al deze manieren van financiering. Samen bepalen we de optimale mix voor jouw situatie. Daarbij beschikken we over een eigen netwerk van informal investors. Afhankelijk van het project wordt er per informal investor een bedrag geïnvesteerd. De grootte van dit bedrag kan variëren van €50.000 tot meerdere miljoenen.

Vaak zijn ze zelf (oud-)ondernemer en hebben ze vermogen opgebouwd dat ze in andere bedrijven investeren. In vergelijking met de banken zijn ze doorgaans bereid om meer risico te nemen, omdat ze de kansen en risico’s van hun investering beter kunnen inschatten. Voor veel informal investors uit ons netwerk is het vaak belangrijker wat jij wilt bereiken met de geldinjectie en wat dat kan opleveren, dan wat de zekerheden zijn die er tegenover staan.

Naast dat informal investors voor (een deel van) de kapitaalinjectie zorgen, zijn ze ook qua kennis en ervaring van waarde voor jouw bedrijf én voor jou als ondernemer. Ze hebben een groot netwerk en kunnen dankzij hun jarenlange ondernemerschap met je meedenken op allerlei aspecten van het bedrijfsleven.

Vanzelfsprekend krijgen informal investors – populair ook wel eens ‘business angels’ genoemd – een tegenprestatie. Dat kan rente of een andere financiële vergoeding als winstaandelen zijn, maar het kan ook zeggenschap in je bedrijf betreffen. Informal investors moet je zien als zakelijke partners in jouw onderneming. Een goede klik is daarom even essentieel als het maken van goede werkafspraken.

Omdat we vanuit Hoek en Blok al vele projecten op deze manier gefinancierd hebben, kennen we de klappen van de zweep. Wij investeren dan ook veel tijd in het goed matchen van informal investors en ondernemers; net als in de begeleiding als de samenwerking eenmaal rond is.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Welke bedrijfsfinanciering past bij mij?
Wij staan voor je klaar
Hoe koop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe verkoop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
“Jij bepaalt de prijs, ik stel de voorwaarden”

Bij de verkoop van een bedrijf speelt de prijs vaak een centrale rol in de onderhandelingen. Hoe maak je een weloverwogen keuze? In dit artikel zullen we vier belangrijke aspecten van de verkoopvoorwaarden belichten die van invloed kunnen zijn op je beslissing.

lees meer
Hoek en Blok neemt initiatief na onrust in overnamemarkt

Om ervoor te zorgen dat Hoek en Blok één van de vooruitstrevende advieskantoren blijft nemen wij het heft in eigen hand. We starten met een nieuw acquisitieproces.

lees meer
Ontwikkelingen overnamemarkt

Het aantal transacties op de overnamemarkt zien we stevig groeien. Dit wordt bevestigd door de overnamebarometer die recent is gepubliceerd door Dealsuite, een platform voor overnameprofessionals waar we als Hoek en Blok bij zijn aangesloten.

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.