Als ondernemer heb je soms een geldinjectie nodig. De traditionele gang langs de bank levert daarbij steeds vaker nul op het rekest op. Gelukkig zijn er inmiddels vele andere manieren om financiering te organiseren, variërend van crowd funding tot aan informal investments, al dan niet alsnog in combinatie met een lening door de bank.

Hoek en Blok kan je ondersteunen bij al deze manieren van financiering. Samen bepalen we de optimale mix voor jouw situatie. Daarbij beschikken we over een eigen netwerk van informal investors, die per persoon gemiddeld tussen de 50.000 en 250.000 euro per project investeren.

Vaak zijn ze zelf (oud-)ondernemer en hebben ze vermogen opgebouwd dat ze in andere bedrijven investeren. In vergelijking met de banken zijn ze doorgaans bereid om meer risico te nemen, omdat ze de kansen en risico’s van hun investering beter kunnen inschatten. Voor veel informal investors uit ons netwerk is het vaak belangrijker wat jij wilt bereiken met de geldinjectie en wat dat kan opleveren, dan wat de zekerheden zijn die er tegenover staan.

Naast dat informal investors voor (een deel van) de kapitaalinjectie zorgen, zijn ze ook qua kennis en ervaring van waarde voor jouw bedrijf én voor jou als ondernemer. Ze hebben een groot netwerk en kunnen dankzij hun jarenlange ondernemerschap met je meedenken op allerlei aspecten van het bedrijfsleven.

Vanzelfsprekend krijgen informal investors – populair ook wel eens ‘business angels’ genoemd – een tegenprestatie. Dat kan rente of een andere financiële vergoeding als winstaandelen zijn, maar het kan ook of zeggenschap in je bedrijf betreffen. Informal investors moet je zien als zakelijke partners in jouw onderneming. Een goede klik is daarom even essentieel als het maken van goede werkafspraken.

Omdat we vanuit Hoek en Blok al vele projecten op deze manier gefinancierd hebben, kennen we de klappen van de zweep. Wij investeren dan ook veel tijd in het goed matchen van informal investors en ondernemers; net als in de begeleiding als de samenwerking eenmaal rond is.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Hoe koop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe verkoop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Welke bedrijfsfinanciering past bij mij?
Wij staan voor je klaar
Wat komt er allemaal kijken bij een fusie met een ander bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Waar moet ik aan denken bij een bedrijfsovername?
Wij staan voor je klaar
Wat verhoogt de waarde van mijn bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe wordt de waarde van mijn bedrijf bepaald?
Wij staan voor je klaar
Wat is een due dilligence-onderzoek?
Wij staan voor je klaar
Waar vind ik een informal investor?
Wij staan voor je klaar
Hoe krijg ik mijn bedrijf weer op de rit?
Wij staan voor je klaar
19 oktober 2022 – Ondernemerscollege Wat is mijn bedrijf waard?

Altijd al benieuwd geweest naar de waarde van je bedrijf? Tijdens dit ondernemerscollege nemen we je mee in de wereld van bedrijfswaardering.

lees meer
Een due diligence onderzoek, wat is dat nu precies?

Een due diligence onderzoek wordt ook wel een boekenonderzoek genoemd. Dit doet vermoeden dat er alleen naar de financiële gegevens van de onderneming wordt gekeken. Hoewel dit een belangrijk onderdeel is, wordt er in een due diligence onderzoek naar veel meer aspecten gekeken.

lees meer
Is de huidige rentestijging duurzaam of niet?

Aan de rente op de spaarrekeningen is het (nog) niet af te lezen, maar door de vrees voor inflatie is de renteontwikkeling omgeslagen.

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.