Als ondernemer heb je soms een geldinjectie nodig. De traditionele gang langs de bank levert daarbij steeds vaker nul op het rekest op. Gelukkig zijn er inmiddels vele andere manieren om financiering te organiseren, variërend van crowd funding tot aan informal investments, al dan niet alsnog in combinatie met een lening door de bank.

Hoek en Blok kan je ondersteunen bij al deze manieren van financiering. Samen bepalen we de optimale mix voor jouw situatie. Daarbij beschikken we over een eigen netwerk van informal investors. Afhankelijk van het project wordt er per informal investor een bedrag geïnvesteerd. De grootte van dit bedrag kan variëren van €50.000 tot meerdere miljoenen.

Vaak zijn ze zelf (oud-)ondernemer en hebben ze vermogen opgebouwd dat ze in andere bedrijven investeren. In vergelijking met de banken zijn ze doorgaans bereid om meer risico te nemen, omdat ze de kansen en risico’s van hun investering beter kunnen inschatten. Voor veel informal investors uit ons netwerk is het vaak belangrijker wat jij wilt bereiken met de geldinjectie en wat dat kan opleveren, dan wat de zekerheden zijn die er tegenover staan.

Naast dat informal investors voor (een deel van) de kapitaalinjectie zorgen, zijn ze ook qua kennis en ervaring van waarde voor jouw bedrijf én voor jou als ondernemer. Ze hebben een groot netwerk en kunnen dankzij hun jarenlange ondernemerschap met je meedenken op allerlei aspecten van het bedrijfsleven.

Vanzelfsprekend krijgen informal investors – populair ook wel eens ‘business angels’ genoemd – een tegenprestatie. Dat kan rente of een andere financiële vergoeding als winstaandelen zijn, maar het kan ook zeggenschap in je bedrijf betreffen. Informal investors moet je zien als zakelijke partners in jouw onderneming. Een goede klik is daarom even essentieel als het maken van goede werkafspraken.

Omdat we vanuit Hoek en Blok al vele projecten op deze manier gefinancierd hebben, kennen we de klappen van de zweep. Wij investeren dan ook veel tijd in het goed matchen van informal investors en ondernemers; net als in de begeleiding als de samenwerking eenmaal rond is.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Welke bedrijfsfinanciering past bij mij?
Wij staan voor je klaar
Hoe koop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe verkoop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Ontwikkelingen overnamemarkt

Het aantal transacties op de overnamemarkt zien we stevig groeien. Dit wordt bevestigd door de overnamebarometer die recent is gepubliceerd door Dealsuite, een platform voor overnameprofessionals waar we als Hoek en Blok bij zijn aangesloten.

lees meer
2023 afgesloten? Tijd om weer vooruit te kijken!

Na de afsluiting van het jaar 2023 is het belangrijk om even stil te staan en vooruit te kijken naar wat de toekomst kan gaan brengen. Wij willen je drie tips geven vanuit een aantal van onze disciplines.

lees meer
Waarom een goede exit-strategie zo belangrijk is

Iedere ondernemer weet dat het starten van een bedrijf niet eenvoudig is. Het overdragen van een eigen onderneming, na het jarenlang zorgvuldig opbouwen en realisatie van een mooie groei, is minstens zo’n grote uitdaging.

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.