Bedrijfsovernames zijn er in heel veel verschillende vormen en maten. Het kan zijn dat je een bedrijf wilt overnemen waar je nog niet eerder bij betrokken was (een zogenoemde ‘management buy-in’). Dat traject is echter geheel anders in vergelijking met de situatie waarbij je al in het bedrijf werkzaam bent en je de huidige eigenaar uitkoopt: de management buy-out.

Wat bij het overnemen van een bedrijf ook bijzonder relevant is, is wat jouw relatie met de huidige eigenaar of eigenaren is. Ben je familie of zijn het wellicht zelf je ouders die jou als opvolger zien? In dat geval wil je niet dat de familieband lijdt onder het proces van de zakelijke overdracht en kan het van belang zijn om ook niet in het bedrijf betrokken familieleden bij het proces te betrekken.

Bij Hoek en Blok hebben we uitgebreide ervaring met alle mogelijke varianten van het overnemen van een bedrijf. We kunnen je dan ook ondersteunen bij het gehele traject. Van het vinden van een geschikte partij om over te nemen (in het geval van een management buy in) tot het uitvoeren van een bedrijfswaardering. En van de onderhandelingen met de verkoper(s) tot aan het opstellen van de juiste juridische documenten.

Daarnaast beschikken we over diverse kanalen om financiering te organiseren als je een bedrijf wilt overnemen. Van goede ingangen bij de banken tot aan mogelijkheden van crowdfunding. En van het uitnutten van subsidiemogelijkheden tot aan een eigen netwerk van informal investors.

Wat bij dit soort trajecten essentieel is, is de timing. En dan hebben we het niet alleen over het feit of de bedrijfsovername geleidelijk gaat of in één keer. Zeker in het geval van familiebedrijven is het zaak om ruim de tijd te nemen en goed en tijdig te communiceren met alle betrokkenen.

De voordelen

  • Door het exclusieve netwerk van Hoek en Blok en verschillende platforms voor intermediairs heb je via je bedrijfsadviseur een brede keuze aan bedrijven die te koop staan.
  • Onze bedrijfsadviseur neemt het voortouw en zorgt dat het proces blijft lopen op basis van specialistische kennis en ervaring.
  • We hebben veel ervaring in allerlei financieringsvormen, waardoor we een advies op maat kunnen geven. Dit maakt meer mogelijk, scheelt vaak in de kosten en geeft jou als ondernemer meer flexibiliteit.
Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Welke bedrijfsfinanciering past bij mij?
Wij staan voor je klaar
Hoe wordt de waarde van mijn bedrijf bepaald?
Wij staan voor je klaar
Wat is een due diligence-onderzoek?
Wij staan voor je klaar
“Jij bepaalt de prijs, ik stel de voorwaarden”

Bij de verkoop van een bedrijf speelt de prijs vaak een centrale rol in de onderhandelingen. Hoe maak je een weloverwogen keuze? In dit artikel zullen we vier belangrijke aspecten van de verkoopvoorwaarden belichten die van invloed kunnen zijn op je beslissing.

lees meer
Hoek en Blok neemt initiatief na onrust in overnamemarkt

Om ervoor te zorgen dat Hoek en Blok één van de vooruitstrevende advieskantoren blijft nemen wij het heft in eigen hand. We starten met een nieuw acquisitieproces.

lees meer
Ontwikkelingen overnamemarkt

Het aantal transacties op de overnamemarkt zien we stevig groeien. Dit wordt bevestigd door de overnamebarometer die recent is gepubliceerd door Dealsuite, een platform voor overnameprofessionals waar we als Hoek en Blok bij zijn aangesloten.

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.