Een bedrijfsfinanciering organiseren vraagt tegenwoordig veel van ondernemers. Wij weten de weg. Financier je zelf of is ‘vreemd vermogen’ meer passend? Kun je daarvoor bij de bank terecht of zijn alternatieve methoden meer geschikt? Het zijn vragen die voor jou als ondernemer wellicht geen dagelijkse kost zijn, maar waar onze specialisten inmiddels decennialang ervaring mee hebben. Zij helpen je de juiste keuzes te maken en begeleiden je van A tot Z.

Voor het financieren van investeringen in machines of bedrijfspanden of van werkkapitaal zijn er veel verschillende vormen van bedrijfsfinancieringen bijgekomen. Wij beschikken dan ook over diverse financieringskanalen. Van goede ingangen bij de banken tot aan mogelijkheden van crowdfunding. En van het uitnutten van subsidiemogelijkheden tot aan een eigen netwerk van informal investors.
Het loont om deze bedrijfsfinancieringen op een rijtje te zetten en te vergelijken. Wat is waar mogelijk? Hoe zit het met rente en aflossing en waar liggen de andere voor- en nadelen?

Onze nuchtere en deskundige inbreng biedt jou de rust en ruimte om ook in corporate finance-trajecten het hoofd koel te houden.

Benieuwd naar de verschillende vormen van bedrijfsfinanciering waarin we je kunnen ondersteunen? Lees dan onze blog over de verschillende financieringsmogelijkheden.

De voordelen

  • We hebben veel ervaring in allerlei financieringsvormen, waardoor we een advies op maat kunnen geven. Dit scheelt vaak in de kosten, of het geeft jou als ondernemer bijvoorbeeld meer flexibiliteit.
  • Heb je een goed idee, maar geen kans bij de bank? Met behulp van het eigen netwerk van informal investors van Hoek en Blok zorgen we vaak dat er tóch een passende financiering gevonden wordt.
  • Banken hebben vertrouwen in de begeleiding door een bedrijfsadviseur van Hoek en Blok, waardoor ze een flinke korting geven op de bemiddelingskosten.

Een bedrijfsadviseur die jou als ondernemer ontzorgt en voor je door het vuur gaat. Dat geeft rust en ruimte! Zo kun jij je blijven focussen op je bedrijf of op nieuwe uitdagingen.

De werkwijze

 

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Hoe koop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Waar vind ik een informal investor?
Wij staan voor je klaar
Waarom een goede exit-strategie zo belangrijk is

Iedere ondernemer weet dat het starten van een bedrijf niet eenvoudig is. Het overdragen van een eigen onderneming, na het jarenlang zorgvuldig opbouwen en realisatie van een mooie groei, is minstens zo’n grote uitdaging.

lees meer
Hoe om te gaan met onroerend goed bij een bedrijfsovername/-waardering

Bij het vaststellen van een bedrijfswaarde, bijvoorbeeld bij een overname, komt het regelmatig voor dat onroerend goed deel uitmaakt van de onderneming(structuur).

lees meer
Visie op de overnamemarkt 2023

Het afgelopen jaar stond in het teken van onzekerheid op meerdere vlakken, zo ook op economisch vlak. In de overnamemarkt betekende dit een afkoeling van de markt ten opzichte van het jaar 2021.

lees meer
Klantverhaal: H4 Lease
In Nederland is het leasen van auto’s in de jaren '80 groot geworden. Inmiddels is het voor velen een bekend proces. H4 Lease pakt het echter anders aan. Als enige in Nederland kun je er variabel afrekenen per gereden kilometer. “Met corona laat dat voordeel zich makkelijk uitleggen.”
lees meer
Klantverhaal: Van Hoorne Entertainment
Ondanks dat corona er fors ingehakt heeft in de horeca en evenementenbranche, is 2020 geen verloren jaar voor Michael van Hoorne. De plots beschikbare tijd leidde tot een aantal mooie initiatieven, waaronder een heus vakantiepark in de Alblasserwaard.
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.