‘Ik wens je veel personeel toe’. Dit tamelijk cynische Joodse gezegde geeft in een notendop het belang van Human Resource Management aan.

Het ‘hebben’ van medewerkers is zo eenvoudig nog niet. Hoe hou je iedereen gemotiveerd en zorg je dat alle neuzen dezelfde kant op staan? Hoe werk je aan een cultuur waarin mensen zich blijven ontwikkelen en samenwerken om de bedrijfsdoelstellingen te behalen? Waar haal je nieuwe medewerkers vandaan die uit het goede hout gesneden zijn en daadwerkelijk jouw bedrijf verder kunnen brengen? En hoe zorg je dat je niet verdrinkt in de berg regelgeving en bijbehorende administratie op personeelsgebied?

Human resource management omvat alles dat te maken heeft met het optimaliseren van de inzet van jouw medewerkers. Verbinding, ontwikkeling en vitaliteit zijn daarbij kernbegrippen. Bij Hoek en Blok overzien we dat gehele speelveld en – belangrijker – we kunnen je er over adviseren en je ondersteunen.

Instroom tot uitstroom

Waar kunnen we je op het gebied van human resource management concreet mee helpen? Niet overdreven, maar ons divers gezelschap aan HRM-specialisten kan je ondersteunen bij eigenlijk alle zaken rondom personeel: van instroom en doorstroom tot uitstroom.

Van employer branding en werving & selectie tot aan het opstellen van een personeelshandboek, inclusief functieprofielen en het creëren van een opleidingshuis. Maar we denken en doen ook graag mee bij de optimalisatie van arbeidsvoorwaarden, strategische personeelsplanning en bij de vormgeving van een privacy beleid.

Ook voor een arbobeleid, ziekteverzuimprotocol of een RI&E rapport (Risico Inventarisatie & -Evaluatie) ben je bij onze HRM-adviseurs aan het juiste adres. Hetzelfde geldt voor advies hoe om te gaan met (langdurig) zieke of disfunctionerende medewerkers.

HRM: vitaliteit en verzuim

Dankzij onze in-house collega’s van VerzuimPreventPlus kunnen we je eveneens ontzorgen op het vlak van vitaliteitsbeleid en verzuimbegeleiding. Met ons deskundige team van casemanagers, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, vertrouwenspersoon en administratieve ondersteuning kunnen we dat zelfs, indien gewenst, helemaal uit handen nemen.

Personeelsadministratie

Dat geldt ook voor de personeelsadministratie; nog steeds een essentieel onderdeel van human resource management. H@RY is jouw ‘digitale HR-medewerker’. Via dit systeem nemen we je alle zorgen en werkzaamheden uit handen. Denk daarbij aan het verzorgen van een goede loonstrook, het creëren van contracten, het archiveren van personeelsdossiers, het bijhouden en bewaken van verlof- en ziektedagen maar ook de administratie rondom pensioen, opleidingen en zakelijke verstrekkingen.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Peter Roskam
Mail mij
Pieter de Jong
Mail mij
Wat moet ik weten over arbeidsrecht?
Wij staan voor je klaar
Hoe kan ik een zo goed mogelijk functie- en loopbaanbeleid opstellen?
Wij staan voor je klaar
Hoe haal ik meer uit mijn Human Resource Management?
Wij staan voor je klaar
Hoe richt ik mijn personeelsadministratie optimaal in?
Wij staan voor je klaar
Kan ik aanspraak maken op personeelssubsidies?
Wij staan voor je klaar
Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van de salarisadministratie?
Wij staan voor je klaar
Verzuimadministratie: wat komt hier allemaal bij kijken?
Wij staan voor je klaar
QuatroHR van start

Diverse klanten van Hoek en Blok waarvoor de lonen worden verzorgd kennen al H@RY – jouw digitale HR […]

lees meer
Kun je door de (HR-)bomen het bos nog zien?

Er zijn altijd wel wet- en of regelgevingen op het gebied van personele aangelegenheden die aan het veranderen […]

lees meer
Stijging minimumloon: wat zijn de consequenties?

Nu alles duurder is, is het een logische stap dat de overheid per 1 januari 2023 het minimumloon […]

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.