Elke ondernemer komt ermee in aanraking: het arbeidsrecht. Het arbeidsrecht komt om de hoek kijken zodra de ondernemer (werkgever) een werknemer in dienst neemt, maar kan ook (onbewust) van toepassing zijn als je als zelfstandige werkt of een zelfstandige aanneemt voor een opdracht. De juridische verhouding tussen werkgever en werknemer wordt vastgelegd in een arbeidsovereenkomst. De werkgever doet er verstandig aan om duidelijke afspraken op papier te zetten, voorkomen is immers beter dan genezen.

De arbeidsrechtjuristen van Hoek en Blok hebben bij het opstellen van een arbeidsovereenkomst, vaststellingsovereenkomst en personeelsreglementen oog voor jouw specifieke wensen en houden daarbij de wettelijke vereisten en cao’s in het achterhoofd. Daarnaast is het mogelijk om diverse bepalingen uit het arbeidscontract, zoals het concurrentie- of relatiebeding, door ons te laten toetsen.

Ondanks het feit dat er in de arbeidsovereenkomst afspraken gemaakt zijn over het functioneren van de werknemer, kunnen er (arbeids)conflicten tussen werkgever en werknemer op of buiten de werkvloer ontstaan. Door in een vroeg stadium een arbeidsjurist in te schakelen kan de escalatie van een arbeidsconflict voorkomen worden. Indien het conflict toch uit de hand loopt, dan kan onze specialist je bijstaan in een eventuele ontslagprocedure bij de rechter. Ook kunnen wij je bijstaan in ontslagprocedures die via het UWV lopen.

Tijdens de exploitatie van jouw onderneming kan het verder voorkomen dat je de onderneming wilt reorganiseren, dat je te maken krijgt met algemeen verbindend verklaarde cao’s, dat een werknemer ziek is geworden en moet re-integreren of dat je over wilt gaan tot ontslag. Ook hierover kunnen wij u adviseren

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Wat moet ik weten over arbeidsrecht?
Wij staan voor je klaar
Contractenrecht: wat houdt dat precies in?
Wij staan voor je klaar
Vallen (v)echtscheidingen en alimentatie onder familierecht?
Wij staan voor je klaar
Kan ik een incassodienst inschakelen voor ieder bedrag, ongeacht de hoogte?
Wij staan voor je klaar
Wie zou mijn organisatie kunnen helpen bij het uitvoeren van een juridische scan?
Wij staan voor je klaar
Wat moet je als bedrijf van ondernemingsrecht weten?
Wij staan voor je klaar
Hoe kan ik ervoor zorgen dat klantgegevens veilig zijn opgeslagen?
Wij staan voor je klaar
Streep door kortlopende verhuur woonruimten

Nog geen tien jaar geleden werd de Wet doorstroming huurmarkt in Nederland geïntroduceerd. Deze wet voorzag in de […]

lees meer
2023 afgesloten? Tijd om weer vooruit te kijken!

Na de afsluiting van het jaar 2023 is het belangrijk om even stil te staan en vooruit te kijken naar wat de toekomst kan gaan brengen. Wij willen je drie tips geven vanuit een aantal van onze disciplines.

lees meer
Nieuwe ROZ-huurovereenkomst voor horeca- en winkelruimten

Ruim 10 jaar na de inwerkingtreding van de vorige versie, heeft het ROZ (Raad voor Onroerende Zaken) een nieuw model voor de huurovereenkomst voor bedrijfsruimten in de zin van artikel 7:290 BW en verder gepubliceerd.

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.