De term ‘salarisadministratie’ is voor iedereen die aan het werk is, geen onbekend fenomeen. Het gaat om het tijdig betalen, dan wel ontvangen, van salaris. Er wordt ook wel het woord ‘loonadministratie’ voor gebruikt.

Waar het vanuit ondernemersperspectief om gaat, is om het administreren van de werknemerskosten en het uitbetalen van de lonen aan het personeel. Dat klinkt overzichtelijk, maar in de praktijk komt er nog wel wat meer bij kijken. Zo gaat het allereerst om het bijhouden van de personeelsgegevens. Daar komt de registratie van de gemaakte uren en declaraties bij. Vervolgens kunnen de salarissen berekend worden qua bruto- en nettoloon en – ook wel belangrijk – volgt de uitbetaling.

Van loonheffingen tot jaaropgaven

Maar, daar is de kous nog niet mee af. Onderdeel van de salarisadministratie is ook het berekenen van loonheffingen en het doorgeven ervan aan de Belastingdienst. Ook is het belangrijk om andere werknemersvoordelen te registreren en de loonkosten in de boekhouding te verwerken. Tenslotte moeten er dan nog jaarlijks jaaropgaven gemaakt worden voor je medewerkers.

De salarisadministratie zelf doen klinkt misschien als de goedkoopste variant, maar het is een vak apart en het kost tijd. Bovendien moet je ervoor zorgen dat je dit correct doet en alle wetten en andere regelgeving naleeft. Doe je dit niet, dan dreigen boetes die al snel kunnen oplopen omdat het vaak over meerdere medewerkers en langere tijd gaat. Tenslotte wil je natuurlijk geen gedoe hebben onder jouw collega’s door fouten op hun loonstrook.

Fiscaal vriendelijker 

De voordelen van een uitbestede online salarisadministratie zijn dan ook legio. Bij Hoek en Blok doen we dit al vele jaren, voor vele klanten met duizenden aangesloten medewerkers. Door het door ons te laten doen, weet je dat de salarissen correct berekend worden en dat ze voldoen aan de meest recente wet- en regelgeving. Wijzigingen in fiscale tabellen en in cao’s worden direct verwerkt. Bovendien zullen onze salarisadministrateurs je erop wijzen als beloningen fiscaal vriendelijker kunnen worden uitgekeerd.

Door je salarisadministratie aan ons uit te besteden, bespaar je tijd. Je hoeft je niet te verdiepen in de wet- en regelgeving die bij het voeren van een salarisadministratie hoort. De regels veranderen voortdurend en het kost veel tijd en moeite om op de hoogte te blijven. Tenslotte kunnen jij en je medewerkers met hun vragen altijd bij ons terecht.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Peter Roskam
Mail mij
Pieter de Jong
Mail mij
Wat moet ik weten over arbeidsrecht?
Wij staan voor je klaar
Hoe kan ik een zo goed mogelijk functie- en loopbaanbeleid opstellen?
Wij staan voor je klaar
Hoe haal ik meer uit mijn Human Resource Management?
Wij staan voor je klaar
Hoe richt ik mijn personeelsadministratie optimaal in?
Wij staan voor je klaar
Kan ik aanspraak maken op personeelssubsidies?
Wij staan voor je klaar
Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van de salarisadministratie?
Wij staan voor je klaar
Verzuimadministratie: wat komt hier allemaal bij kijken?
Wij staan voor je klaar
Ondernemerscollege Impact van het pensioenakkoord op jouw bedrijf – 7 maart 2024

Onze dochteronderneming QuatroHR geeft in duidelijke taal uitleg over de wijzigingen en laat je aan de hand van een stappenplan zien wat je kunt doen om te voldoen aan de nieuwe wetgeving.

lees meer
QuatroHR van start

Onze HR-dienstverlening breiden wij verder uit met QuatroHR. QuatroHR is een nieuw label van Hoek en Blok dat al onze expertise op het gebied van human resources combineert en geïntegreerd aanbiedt.

lees meer
Kun je door de (HR-)bomen het bos nog zien?

Er zijn altijd wel wet- en of regelgevingen op het gebied van personele aangelegenheden die aan het veranderen zijn. Vaak met een lange aanloop, waardoor je via het nieuws wel meekrijgt wat de beoogde veranderingen zijn.

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.