Het ondernemingsrecht komt voor jou als ondernemer voor het eerst om de hoek kijken wanneer je met je briljante ondernemingsplan de markt op wilt. Zo zal je moeten beslissen in welke rechtsvorm je de onderneming wilt gaan drijven. Voordat de keuze van een rechtsvorm wordt bepaald, is het van groot belang om je te laten adviseren om te bepalen welke rechtsvorm zowel juridisch als fiscaal het beste bij jouw onderneming past.

Wanneer je onderneming van de grond is gekomen en door de jaren heen gegroeid is, kan het voor komen dat je te maken krijgt met diverse juridische vraagstukken die geen dagelijkse kost voor je zijn. Denk hierbij aan het invoeren van een participatieregeling voor werknemers, het herstructureren van je onderneming of het opstellen van een aandeelhouders- en/of managementovereenkomst.

Ben je op het punt aangekomen dat je de onderneming uit wilt breiden dan kan dit door middel van een fusie of overname worden gerealiseerd. Wij kunnen je in het gehele project bijstaan, van het opstellen en controleren van het benodigde papierwerk, zoals de geheimhoudingsovereenkomst en intentieverklaring, tot aan het due dilligence-onderzoek en het uiteindelijke fusie- of overnamecontract.

De juristen van Hoek en Blok kunnen je adviseren in de begin- en eindfase van jouw onderneming. We weten waar je op moet letten en helpen je niet alleen met het voorkomen van problemen, maar ook met het creëren van kansen. We denken met je mee, zodat jij het in je onderneming en privé(sfeer) goed hebt geregeld. Daarbij werken onze juristen nauw samen met onze andere specialisten, zodat wij een volledig advies kunnen geven.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Maarten Tissink
Mail mij
Jeffry Goedbloed
Mail mij
Jens de Schrijver
Mail mij
Wat moet ik weten over arbeidsrecht?
Wij staan voor je klaar
Contractenrecht: wat houdt dat precies in?
Wij staan voor je klaar
Vallen (v)echtscheidingen en alimentatie onder familierecht?
Wij staan voor je klaar
Kan ik een incassodienst inschakelen voor ieder bedrag, ongeacht de hoogte?
Wij staan voor je klaar
Wie zou mijn organisatie kunnen helpen bij het uitvoeren van een juridische scan?
Wij staan voor je klaar
Wat moet je als bedrijf van ondernemingsrecht weten?
Wij staan voor je klaar
Hoe kan ik ervoor zorgen dat klantgegevens veilig zijn opgeslagen?
Wij staan voor je klaar
Streep door kortlopende verhuur woonruimten

Nog geen tien jaar geleden werd de Wet doorstroming huurmarkt in Nederland geïntroduceerd. Deze wet voorzag in de […]

lees meer
2023 afgesloten? Tijd om weer vooruit te kijken!

Na de afsluiting van het jaar 2023 is het belangrijk om even stil te staan en vooruit te kijken naar wat de toekomst kan gaan brengen. Wij willen je drie tips geven vanuit een aantal van onze disciplines.

lees meer
Nieuwe ROZ-huurovereenkomst voor horeca- en winkelruimten

Ruim 10 jaar na de inwerkingtreding van de vorige versie, heeft het ROZ (Raad voor Onroerende Zaken) een nieuw model voor de huurovereenkomst voor bedrijfsruimten in de zin van artikel 7:290 BW en verder gepubliceerd.

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.