Over pillen en draken

Opmeer kwam op het idee toen hij zag hoe zijn moeder dagelijks worstelde met het tijdig innemen van haar medicijnen. Opmeer ontdekte dat verkeerd medicijngebruik een groeiend probleem is. Zijn waterfles mét ingebouwd pillendoosje is dus een uitkomst. “Ik merkte al snel dat als ik er echt succesvol mee zou willen zijn, ik een productrange nodig zou hebben.” Dat betekende dat er meer geld nodig was om te investeren en Opmeer besloot zich aan te melden voor tv-programma Dragons’ Den.

Startschot

“In de uitzending kreeg ik een mooie toezegging van meneer Perridon, maar de deal op televisie is eigenlijk pas het startschot van de onderhandeling. Daarna kom je in een boekenonderzoek terecht: businessplannen, omzet, waardering, octrooien, noem maar op. We zijn vijf maanden bezig geweest, voordat alles helemaal rond was en meneer Perridon medeaandeelhouder werd.”

Sparringpartners

“In die periode heeft Hoek en Blok me supergoed geholpen. Mark van Valen en Julian Pieper hebben alle aspecten van de aandelentransactie opgepakt. Van de waardering van het bedrijf tot aan alle juridische contracten en de afhandeling met de Belastingdienst. Ze fungeerden als mijn sparringpartners. Ze brachten veel kennis in vanuit de verschillende disciplines binnen Hoek en Blok, maar dachten tegelijkertijd ook met mij mee als ondernemer. Dat liep echt goed, vandaar dat ik ze ook gevraagd heb om voortaan m’n jaarrekeningen op te stellen en alle fiscale zaken te regelen.”

Vragen?

Neem contact op:

Jeffry Goedbloed
Mail mij
Gebr. De Koning
Met meer dan 120 jaar op de teller van het familiebedrijf, kan Gebr. De Koning bogen op een rijke historie. Zonder die uit het oog te verliezen, is het echter vooral vooruitgang en innovatie waarmee het gespecialiseerde aannemingsbedrijf zich afficheert. IMC levert een bijdrage door die innovatie te faciliteren.
lees meer
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Lock Transport
Het kopen van een bedrijf is al niet eenvoudig. Laat staan dat je als broer en zus het bedrijf van je ouders wilt overnemen. Bij Lock Transport in Hardinxveld-Giessendam was dat echter precies wat er speelde.
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.