Over pillen en draken

Opmeer kwam op het idee toen hij zag hoe zijn moeder dagelijks worstelde met het tijdig innemen van haar medicijnen. Opmeer ontdekte dat verkeerd medicijngebruik een groeiend probleem is. Zijn waterfles mét ingebouwd pillendoosje is dus een uitkomst. “Ik merkte al snel dat als ik er echt succesvol mee zou willen zijn, ik een productrange nodig zou hebben.” Dat betekende dat er meer geld nodig was om te investeren en Opmeer besloot zich aan te melden voor tv-programma Dragons’ Den.

Startschot

“In de uitzending kreeg ik een mooie toezegging van meneer Perridon, maar de deal op televisie is eigenlijk pas het startschot van de onderhandeling. Daarna kom je in een boekenonderzoek terecht: businessplannen, omzet, waardering, octrooien, noem maar op. We zijn vijf maanden bezig geweest, voordat alles helemaal rond was en meneer Perridon medeaandeelhouder werd.”

Sparringpartners

“In die periode heeft Hoek en Blok me supergoed geholpen. Mark van Valen en Julian Pieper hebben alle aspecten van de aandelentransactie opgepakt. Van de waardering van het bedrijf tot aan alle juridische contracten en de afhandeling met de Belastingdienst. Ze fungeerden als mijn sparringpartners. Ze brachten veel kennis in vanuit de verschillende disciplines binnen Hoek en Blok, maar dachten tegelijkertijd ook met mij mee als ondernemer. Dat liep echt goed, vandaar dat ik ze ook gevraagd heb om voortaan m’n jaarrekeningen op te stellen en alle fiscale zaken te regelen.”

Vragen?

Neem contact op:

Julian Pieper
0184 49 68 00
Mail mij
Hokra
Hokra, het fullservice-bureau voor promotionele communicatie uit Noordeloos, heeft niet alleen het concept voor H@RY bedacht; ze zijn het zelf ook gaan gebruiken. Tot volle tevredenheid: "heel handig allemaal".
lees meer
The Blue Factor
Steeds meer processen worden gedigitaliseerd. Daarmee nemen ook de risico’s op cybercriminaliteit toe. Maar ja, niet elk bedrijf kan z'n eigen IT-security officer aanstellen. Arjan Moens, eigenaar van The Blue Factor, heeft dat slimmer aangepakt...
lees meer
Demi Containers
Nadat Frans van Zomeren ruim 25 jaar geleden zijn eigen bedrijf begon, kwam hij al snel in contact met Jan de Blok voor de administratie. Een kwart eeuw later is het diezelfde Jan de Blok die Van Zomeren bijstaat bij de verkoop van de onderneming.
lees meer
Contact
Meer weten?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.