Men zegt wel eens dat de eerste generatie het bedrijf opricht, de tweede generatie het uitbouwt en de derde generatie het afbreekt. Erik was derde generatie binnen Veth Propulsion en het bedrijf is inderdaad niet meer van hem. Maar van het afbreken was geen enkele sprake. Hij wist het bedrijf juist met heel hard werken en slimme, innovatieve oplossingen tot grote hoogte te stuwen. Veth Propulsion was en is mede daardoor een begrip in de mondiale scheepsbouwsector.

Maar waarom dan toch?

“We hebben getalenteerde kinderen, maar hun interesse lag gewoonweg niet bij het voortzetten van de zaak. Toen ik de voorkeur van m’n kinderen kende, wilde ik ook niet wachten met de verkoop tot ik achter een rollator zou lopen. Dus toen op m’n 51’ste ‘an offer you can’t refuse’ kwam van mijn Amerikaanse distributiepartner Twin Disc, heb ik het gedaan.”

Het ondernemersbloed kruipt toch daar waar het niet gaan kan. De eerste tijd was Erik bezig het verkregen kapitaal verstandig en slim te beleggen in diverse zaken, niet veel later kwamen daar wat investeringen bij in minderheidsdeelnemingen of financieringen van bedrijven. “Ik wil er zo’n dag per week in steken om mee te denken en met m’n ervaring bij te dragen aan een bedrijf, bijvoorbeeld op het gebied van lean manufacturing.”

Het corporate finance-team van Hoek en Blok was al betrokken bij de verkoop aan Veth Propulsion en heeft ook de aankoop van ATS Transporttechnieken begeleid. “Het is fijn dat ze alle disciplines in huis hebben. Dat schakelt makkelijk.” Daarnaast had Erik nog een andere adviseur. “Sterker nog. Wat het voor mij extra bijzonder maakte, is dat ik het hele aankooptraject samen met mijn zoon Alex heb gedaan. Dat was erg leuk om samen op te pakken.”

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
H4 Lease
In Nederland is het leasen van auto’s in de jaren '80 groot geworden. Inmiddels is het voor velen een bekend proces. H4 Lease pakt het echter anders aan. Als enige in Nederland kun je er variabel afrekenen per gereden kilometer. “Met corona laat dat voordeel zich makkelijk uitleggen.”
lees meer
Van Hoorne Entertainment
Ondanks dat corona er fors ingehakt heeft in de horeca en evenementenbranche, is 2020 geen verloren jaar voor Michael van Hoorne. De plots beschikbare tijd leidde tot een aantal mooie initiatieven, waaronder een heus vakantiepark in de Alblasserwaard.
lees meer
Blaauw Products
Rob van Erven liep al langer rond met plannen om een bedrijf over te nemen. Toen de kans met ovenbouwer Blaauw zich voordeed, schakelde hij Hoek en Blok in om de deal tot een goed einde te brengen. “Zelfs complimenten van de verkopende partij…”
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.