Hoofd koel houden bij koop ovenbouwer

Blaauw is eind jaren ’70 door keramist Gerard Blaauw gestart en richt zich op de nichemarkt van ovens voor professionele toepassingen. Jaarlijks worden er zo’n twintig op maat gemaakt voor onder andere Koninklijke Tichelaar Makkum, De Koninklijke Porceleyne Fles en keramische kunstenaars in de Verenigde Staten.

Koel

“Het zijn hele specialistische producten, bekend van onder andere hun hele precieze gasregeling. Machtig interessant”, aldus Van Erven. De kans om Blaauw over te nemen greep hij dan ook met beide handen aan. “Maar dan is het natuurlijk wel zaak om het hoofd koel te houden. Via via werd ik daarbij op Hoek en Blok gewezen. Dat klikte eigenlijk meteen. Uiteindelijk hebben ze de hele deal begeleid, van de financiële due diligence en de financiering via de bank en een private investor tot aan het opstellen van de overnamecontracten en aandeelhoudersovereenkomst.”

Complimenten

“Het team van onder andere Ad Riebergen, Julian Pieper en Nathalie de Man kreeg zelfs van de verkopende partij complimenten voor de grondigheid waarmee ze de waardering van het bedrijf onderzocht hadden. Wat me zelf vooral aanstond, is dat het stuk voor stuk gewoon bijzonder prettige mensen zijn om mee te werken. Alles wordt begrijpelijk uitgelegd en er wordt meegedacht. Niet in het kader van om er zelf beter van te worden, zoals ik bij adviseurs nog wel eens merk, maar echt in mijn belang als ondernemer.”

Vragen?

Neem contact op:

Ad Riebergen
Mail mij
Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
H4 Lease
In Nederland is het leasen van auto’s in de jaren '80 groot geworden. Inmiddels is het voor velen een bekend proces. H4 Lease pakt het echter anders aan. Als enige in Nederland kun je er variabel afrekenen per gereden kilometer. “Met corona laat dat voordeel zich makkelijk uitleggen.”
lees meer
Van Hoorne Entertainment
Ondanks dat corona er fors ingehakt heeft in de horeca en evenementenbranche, is 2020 geen verloren jaar voor Michael van Hoorne. De plots beschikbare tijd leidde tot een aantal mooie initiatieven, waaronder een heus vakantiepark in de Alblasserwaard.
lees meer
Hokra
Hokra, het fullservice-bureau voor promotionele communicatie uit Noordeloos, heeft niet alleen het concept voor H@RY bedacht; ze zijn het zelf ook gaan gebruiken. Tot volle tevredenheid: "heel handig allemaal".
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.