Hoofd koel houden bij koop ovenbouwer

Blaauw is eind jaren ’70 door keramist Gerard Blaauw gestart en richt zich op de nichemarkt van ovens voor professionele toepassingen. Jaarlijks worden er zo’n twintig op maat gemaakt voor onder andere Koninklijke Tichelaar Makkum, De Koninklijke Porceleyne Fles en keramische kunstenaars in de Verenigde Staten.

Koel

“Het zijn hele specialistische producten, bekend van onder andere hun hele precieze gasregeling. Machtig interessant”, aldus Van Erven. De kans om Blaauw over te nemen greep hij dan ook met beide handen aan. “Maar dan is het natuurlijk wel zaak om het hoofd koel te houden. Via via werd ik daarbij op Hoek en Blok gewezen. Dat klikte eigenlijk meteen. Uiteindelijk hebben ze de hele deal begeleid, van de financiële due diligence en de financiering via de bank en een private investor tot aan het opstellen van de overnamecontracten en aandeelhoudersovereenkomst.”

Complimenten

“Het team van onder andere Ad Riebergen, Julian Pieper en Nathalie de Man kreeg zelfs van de verkopende partij complimenten voor de grondigheid waarmee ze de waardering van het bedrijf onderzocht hadden. Wat me zelf vooral aanstond, is dat het stuk voor stuk gewoon bijzonder prettige mensen zijn om mee te werken. Alles wordt begrijpelijk uitgelegd en er wordt meegedacht. Niet in het kader van om er zelf beter van te worden, zoals ik bij adviseurs nog wel eens merk, maar echt in mijn belang als ondernemer.”

Vragen?

Neem contact op:

Ad Riebergen
Mail mij
Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Gebr. De Koning
Met meer dan 120 jaar op de teller van het familiebedrijf, kan Gebr. De Koning bogen op een rijke historie. Zonder die uit het oog te verliezen, is het echter vooral vooruitgang en innovatie waarmee het gespecialiseerde aannemingsbedrijf zich afficheert. IMC levert een bijdrage door die innovatie te faciliteren.
lees meer
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Lock Transport
Het kopen van een bedrijf is al niet eenvoudig. Laat staan dat je als broer en zus het bedrijf van je ouders wilt overnemen. Bij Lock Transport in Hardinxveld-Giessendam was dat echter precies wat er speelde.
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.