Met de richtlijn CSRD verplicht de EU grote bedrijven in Nederland om over hun duurzaamheidsprestaties te rapporteren in het jaarverslag. Afhankelijk van de grootte van een organisatie geldt deze eis vanaf boekjaar 2024, 2025 of 2026. 

ESG Assurance Verplichting 

De CSRD verplicht ESG assurance bij de gerapporteerde duurzaamheidsinformatie voor grote bedrijven. Betrouwbaarheid van verslaggeving, waaronder betrouwbaarheid van de duurzaamheidsverslaggeving door bedrijven, is een belangrijke randvoorwaarde voor een goed functionerende (circulaire) economie. 

Een duurzaamheidsrapportage behoort tot de categorie assurance-opdrachten, anders dan opdrachten tot controle of beoordeling van historische financiële informatie. De scope van een assurance-opdracht is Environment, Social en (corporate) Governance (ESG). 

Op grond van de huidige wet en regelgeving (Standaard 720 en 2:393 BW) is de rol van de accountant om vast te stellen dat de voorgeschreven informatie is opgenomen, dat dit consistent is met de jaarrekening en dat de accountant op basis van de bij de jaarrekeningcontrole verkregen kennis en begrip toetst of het bestuursverslag geen materiële onjuistheden bevat. 

Hoek en Blok als sparringpartner 

Hoek en Blok heeft met haar audit & assurance- en duurzaamheidsafdeling de ideale mix om uw organisatie te voorzien van een adequate controle maar daarbij ook een geschikte sparringpartner te zijn. Voor vragen rondom duurzaamheid en audit & assurance, neemt u contact op met Malou Bouman, Rens Gamers of Michael Windmeijer. 

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Malou Bouman
Mail mij
Michael Windmeijer
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.