Bij Hoek en Blok zetten we ons in voor duurzaamheid, niet alleen voor onze klanten, maar ook voor onze eigen initiatieven. Daarom zijn we trots om ons vernieuwde Hoek en Blok Schrift te introduceren!

We begrijpen dat veel mensen de voorkeur geven aan het lezen van een magazine op papier in plaats van op het scherm. Daarom hebben we gekeken hoe we onze impact op het milieu kunnen verminderen.

Ten eerste zijn we overgestapt op papier dat is gecertificeerd door de Forest Stewardship Council (FSC). Dit betekent dat het papier van ons Schrift afkomstig is van bossen die op een ecologisch evenwichtige, sociaal rechtvaardige en economisch levensvatbare manier worden beheerd. Met het FSC-logo op ons Schrift heb je de zekerheid dat je bijdraagt aan de bescherming van bossen en het duurzaam gebruik van houtbronnen.

Maar daar blijft het niet bij. We compenseren nu ook de totale CO2-uitstoot die wordt gegenereerd door de productie van ons Schrift. Dit doen we door te investeren in CO2-compensatieprojecten, zoals herbebossing, duurzame energieprojecten en methaanopvang bij vuilstortplaatsen. Op deze manier verminderen we niet alleen onze ecologische voetafdruk, maar dragen we ook actief bij aan een groenere toekomst. Bekijk hier het compensatieproject.

Met ons vernieuwde Hoek en Blok Schrift willen we niet alleen inspireren met inhoud, maar ook met onze inzet voor duurzaamheid. Samen kunnen we een verschil maken!

Bos
Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Lenny van Oeveren
Mail mij
Rachelle Weeda
Mail mij
Aan de slag met duurzaamheid, maar waar begin je?

Een plan voor duurzaamheid is tegenwoordig onmisbaar voor mkb-bedrijven. Niet alleen zijn klanten, opdrachtgevers en financiers geïnteresseerd in hoe duurzaam je werkt, ook de wetgeving wordt steeds strenger. Maar waar start je?

lees meer
Duurzaamheid? Hoezo?

De laatste weken in het nieuws: ‘Nederlandse economie blijft achter op gebied van duurzaamheid’ en ‘Duurzaamheidsrapportage niet op het netvlies bij mkb’. Vraag jij je bij het lezen van dit soort koppen wel eens af of je misschien iets over het hoofd ziet?

lees meer
Duurzaamheid; je accountant als sparringpartner

Toekomstbestendig ondernemen en daarover rapporteren: urgent én belangrijk. Maar voor veel bedrijven ook: onbekend terrein, complex en tijdrovend. Hoe pak je dat aan? Spar er eens over met jouw accountant of adviseur van Hoek en Blok!

lees meer
Ondernemerscollege Aan de slag met duurzaamheid – 11 april 2024

Je wordt bijgepraat over de wijzigingen in de wet- en regelgeving. Je krijgt concrete tips en handvaten om de duurzame transformatie te starten van jouw bedrijf.

lees meer
Verander vandaag voor een groenere toekomst

We hebben recent een pagina over onze dienstverlening op het gebied van duurzaamheid gelanceerd die je uitdaagt om na te denken over de verplichtingen op het gebied van duurzaamheidrapportage (CSRD) en een groenere toekomst.

lees meer
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!