Het juiste gereedschap

“In essentie komt OX Tools eigenlijk voort uit een klein familiebedrijf”, vertelt Lincoln Clarkson, directeur van OX Group Netherlands. “But with big ideas!” Onder het motto, wie niet groot is, moet slim zijn, heeft een aantal Australische gereedschapsfabrikanten de krachten gebundeld. “Zo kunnen we de inkoop combineren en door onder één merk te handelen onze marketingkracht vergroten.”

Handgereedschap en diamantboren

De formule werkt. De combinatie van hoge kwaliteit, goede service en betaalbare prijzen voor onder andere handgereedschappen, zaagbladen en diamantboren heeft al geleid tot vestigingen in de VS, Canada, Spanje en Zweden. Vanuit Nederland worden de Benelux en delen van Duitsland en Frankrijk bediend. “In 2012 hebben we voor Nederland gekozen als locatie om Noord-West Europa te bedienen. Mensen spreken hier prima Engels, hebben een cultuur waarin men openstaat voor nieuwe ideeën en via Rotterdam kan ook de in- en uitvoer goed geregeld worden van de juiste tools om de klus te klaren!”

They can make you broke

Belangrijk punt was de keuze van een partij die de hele backoffice kon verzorgen, waarbij de OX Group via het Morison KSi-netwerk werd doorverwezen naar Hoek en Blok. “In Australië hebben we een gezegde over professional service firms: ‘they don’t make you money, but they can make you broke.’ Het is dus echt essentieel dat dat goed gebeurt. Hoek en Blok verzorgt sinds de opstart onze salarisverwerking, juridische en fiscale zaken, accountancy en onze financieringsvraagstukken; naar alle tevredenheid. Wat dat betreft zijn ze net als ons gereedschap: onmisbaar om de klus goed uit te voeren.”

Vragen?

Neem contact op:

Kemal Acar
Mail mij
H4 Lease
In Nederland is het leasen van auto’s in de jaren '80 groot geworden. Inmiddels is het voor velen een bekend proces. H4 Lease pakt het echter anders aan. Als enige in Nederland kun je er variabel afrekenen per gereden kilometer. “Met corona laat dat voordeel zich makkelijk uitleggen.”
lees meer
Van Hoorne Entertainment
Ondanks dat corona er fors ingehakt heeft in de horeca en evenementenbranche, is 2020 geen verloren jaar voor Michael van Hoorne. De plots beschikbare tijd leidde tot een aantal mooie initiatieven, waaronder een heus vakantiepark in de Alblasserwaard.
lees meer
Hokra
Hokra, het fullservice-bureau voor promotionele communicatie uit Noordeloos, heeft niet alleen het concept voor H@RY bedacht; ze zijn het zelf ook gaan gebruiken. Tot volle tevredenheid: "heel handig allemaal".
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.