Het juiste gereedschap

“In essentie komt OX Tools eigenlijk voort uit een klein familiebedrijf”, vertelt Lincoln Clarkson, directeur van OX Group Netherlands. “But with big ideas!” Onder het motto, wie niet groot is, moet slim zijn, heeft een aantal Australische gereedschapsfabrikanten de krachten gebundeld. “Zo kunnen we de inkoop combineren en door onder één merk te handelen onze marketingkracht vergroten.”

Handgereedschap en diamantboren

De formule werkt. De combinatie van hoge kwaliteit, goede service en betaalbare prijzen voor onder andere handgereedschappen, zaagbladen en diamantboren heeft al geleid tot vestigingen in de VS, Canada, Spanje en Zweden. Vanuit Nederland worden de Benelux en delen van Duitsland en Frankrijk bediend. “In 2012 hebben we voor Nederland gekozen als locatie om Noord-West Europa te bedienen. Mensen spreken hier prima Engels, hebben een cultuur waarin men openstaat voor nieuwe ideeën en via Rotterdam kan ook de in- en uitvoer goed geregeld worden van de juiste tools om de klus te klaren!”

They can make you broke

Belangrijk punt was de keuze van een partij die de hele backoffice kon verzorgen, waarbij de OX Group via het Morison KSi-netwerk werd doorverwezen naar Hoek en Blok. “In Australië hebben we een gezegde over professional service firms: ‘they don’t make you money, but they can make you broke.’ Het is dus echt essentieel dat dat goed gebeurt. Hoek en Blok verzorgt sinds de opstart onze salarisverwerking, juridische en fiscale zaken, accountancy en onze financieringsvraagstukken; naar alle tevredenheid. Wat dat betreft zijn ze net als ons gereedschap: onmisbaar om de klus goed uit te voeren.”

Vragen?

Neem contact op:

Kemal Acar
Mail mij
Gebr. De Koning
Met meer dan 120 jaar op de teller van het familiebedrijf, kan Gebr. De Koning bogen op een rijke historie. Zonder die uit het oog te verliezen, is het echter vooral vooruitgang en innovatie waarmee het gespecialiseerde aannemingsbedrijf zich afficheert. IMC levert een bijdrage door die innovatie te faciliteren.
lees meer
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Lock Transport
Het kopen van een bedrijf is al niet eenvoudig. Laat staan dat je als broer en zus het bedrijf van je ouders wilt overnemen. Bij Lock Transport in Hardinxveld-Giessendam was dat echter precies wat er speelde.
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.