Het juiste gereedschap

“In essentie komt OX Tools eigenlijk voort uit een klein familiebedrijf”, vertelt Lincoln Clarkson, directeur van OX Group Netherlands. “But with big ideas!” Onder het motto, wie niet groot is, moet slim zijn, heeft een aantal Australische gereedschapsfabrikanten de krachten gebundeld. “Zo kunnen we de inkoop combineren en door onder één merk te handelen onze marketingkracht vergroten.”

Handgereedschap en diamantboren

De formule werkt. De combinatie van hoge kwaliteit, goede service en betaalbare prijzen voor onder andere handgereedschappen, zaagbladen en diamantboren heeft al geleid tot vestigingen in de VS, Canada, Spanje en Zweden. Vanuit Nederland worden de Benelux en delen van Duitsland en Frankrijk bediend. “In 2012 hebben we voor Nederland gekozen als locatie om Noord-West Europa te bedienen. Mensen spreken hier prima Engels, hebben een cultuur waarin men openstaat voor nieuwe ideeën en via Rotterdam kan ook de in- en uitvoer goed geregeld worden van de juiste tools om de klus te klaren!”

They can make you broke

Belangrijk punt was de keuze van een partij die de hele backoffice kon verzorgen, waarbij de OX Group via het Morison KSi-netwerk werd doorverwezen naar Hoek en Blok. “In Australië hebben we een gezegde over professional service firms: ‘they don’t make you money, but they can make you broke.’ Het is dus echt essentieel dat dat goed gebeurt. Hoek en Blok verzorgt sinds de opstart onze salarisverwerking, juridische en fiscale zaken, accountancy en onze financieringsvraagstukken; naar alle tevredenheid. Wat dat betreft zijn ze net als ons gereedschap: onmisbaar om de klus goed uit te voeren.”

Vragen?

Neem contact op:

Kemal Acar
Mail mij
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Packland
De oud-eigenaar had de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en het management wilde het bedrijf graag overnemen door middel van een management buy-out. In de video vertelt Chris van Dam er meer over.
lees meer
Veth Investments
In 2018 verkocht Erik Veth zijn bedrijf Veth Propulsion in Papendrecht en was in één klap, zoals dat heet, een man ‘in bonus’. In 2021 nam hij een meerderheidsbelang in ATS Transporttechnieken. Kruipt het ondernemersbloed toch weer waar het niet gaan kan?
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.