Jessica en Arie Lock zijn de vierde generatie binnen het Hardinxveldse familiebedrijf Lock Transport. In 1931 begonnen door overgrootvader Piet, die in een verbouwde T-Ford griendhout, hoepels en veevoeder vervoerde voor de lokale ondernemers. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een middelgroot bedrijf met 35 moderne DAF’s, Scania’s en Mercedes-Benzen.

Strandtenten

Eigenlijk dekt transportbedrijf de lading niet meer. “Er zit natuurlijk altijd een element in van het van A naar B brengen”, licht Arie Lock toe. “Soms stopt het daarbij, maar in de meeste gevallen leveren we aanvullende dienstverlening. Het kan dan gaan om het opbouwen van strandtenten tot aan ondersteuning bij de montage van houtbouw, stalen constructies of het plaatsen van glas op grote hoogte.” Een groot deel van de Lock-trucks is dan ook uitgerust met kranen en grijpers. “Te zwaar of te breed, kennen we niet”, vult zus Jessica aan. “Dankzij onze diepladers en uitschuifbare trailers kunnen we ook goed uit de voeten met bijvoorbeeld betonelementen, spudpalen en tiny houses. We gaan voor klanten en projecten waar we onze toegevoegde waarde kunnen laten zien. Dat is meer divers en leuker werk. Bovendien kun je dan nog een boterham verdienen en werken met Nederlandse chauffeurs. Vrijwel al onze medewerkers komen hier uit de regio. Dat werkt fijn.”

Gerold

Jessica en Arie zijn beiden ‘in het bedrijf gerold’. Arie meteen na z’n opleiding en Jessica om de werkzaamheden van haar moeder over te nemen toen zij wilde stoppen. “Langzaam maar zeker kwam dan ook het  moment in zicht dat m’n ouders van hun pensioen wilden gaan genieten en wij voor de keuze kwamen te staan.” De gedachte aan externe verkoop was er niet. Jessica: “Je naam staat toch op die auto’s, dus dat voelde niet goed. Zowel onze ouders als wij hadden bovendien het vertrouwen dat we dit onderling prima konden oplossen.”

En zo toog het viertal in goed overleg aan de slag. Arie: “Maar dat is lastiger dan je denkt.
Voor de aanvraag van de gedeeltelijke financiering van de overname door de bank, bleken we wel wat ondersteuning te kunnen gebruiken. We zijn een goedlopend bedrijf met een modern wagenpark, maar zitten ook in een kapitaalintensieve tak van sport. Daarnaast loop je al snel tegen allerlei fiscale vraagstukken aan, waar je de kennis gewoonweg niet van hebt.”

Hernieuwde aanvraag

Daarmee ging de vaart uit het proces, totdat vader Piet Lock Ad Riebergen en Wim Stuij van Hoek en Blok tegen het lijf liep en het probleem besprak. Een lang verhaal kort: Hoek en Blok zorgde voor de waardebepaling, een fiscale oplossing, de akte, contracten en alle andere juridische zaken én de aanvraag bij de bank. Arie: “Dat lukte. Het team van Hoek en Blok corporate finance weet hoe je zoiets aanpakt en welke informatie de bank nodig heeft om een goede beslissing te nemen.”

“Binnen zes maanden nadat zij aan boord waren, was alles afgerond. Een lekker gevoel”, aldus Jessica. “En nu in volle vaart verder. Samen vormen we de directie. Ook dat loopt goed, maar dat wisten we natuurlijk al. Het voordeel van broer en zus zijn, is dat je al vanaf je allerjongste jeugd weet hoe je met elkaar moet omgaan.”

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Jurre van Dijk
Mail mij
Gebr. De Koning
Met meer dan 120 jaar op de teller van het familiebedrijf, kan Gebr. De Koning bogen op een rijke historie. Zonder die uit het oog te verliezen, is het echter vooral vooruitgang en innovatie waarmee het gespecialiseerde aannemingsbedrijf zich afficheert. IMC levert een bijdrage door die innovatie te faciliteren.
lees meer
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
VGR Groep
Arwin Verschoor leerde op de golfbaan van zijn vader alles over gras. Met die kennis bouwde hij de VGR Groep op, die vanuit het Noord-Brabantse Almkerk wereldwijd actief is in het bodemonderhoud van golfbanen en sportvelden. “Wij zijn uniek en innovatief, omdat we vanuit de bodem denken.”
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.