Jaarlijks worden er door Gebr. De Koning tientallen bouwwerken gerealiseerd. Dat gaat van een gemaal in de Akkerdijkse polder en een fietstunnel in opdracht van ProRail tot aan dijkversterkingen en het herstel van kademuren door het hele land én uitbreiding van de Koninklijke grafkelder in Delft.

Aan afwisseling is bij het Papendrechtse bedrijf geen gebrek. Goed beschouwd is de onderneming een soort multi-specialist met nieuwbouw, beheer en onderhoud van funderingswerken, civiele betonwerken, grondkerende constructies en waterbouwkundige werken. “Vrijwel altijd gaan we de grond in”, licht Leo van Dijk, technisch-commercieel manager toe. “Aanpakkers op de grens van land en water, noemen we onszelf. Wij houden van uitdagingen. Juist als het ingewikkeld wordt, zijn wij op ons best. We nemen graag klussen aan die anderen lastig vinden. Dat betekent ook dat we veelal werken aan slimme oplossingen en technieken.”

Maatschappij vraagt steeds meer

Inventief en innovatief zijn volgens Van Dijk kernwoorden bij Gebr. De Koning. “Dat eerste zijn we in elk project. Dat laatste in toenemende mate. De maatschappij – en daarmee onze opdrachtgevers – stelt steeds nieuwe eisen: circulair, emissieloos, trillingsvrij, noem maar op. Wij pakken die handschoen graag op; zoeken de grenzen op van wat kan. Daarbij is innovatie essentieel.”

Innovatie is echter ook een kostbaar traject. Van Dijk: “Extreem kostbaar. In het uitdenken, testen, aanpassen en doorontwikkelen gaat enorm veel geld zitten. Je hebt doorgaans te maken met vele onbekenden.” Omdat de overheid dit ook beseft is er een aantal subsidies dat ingezet kan worden om innovatie te stimuleren. “Dat geldt bij ons echt als aanjager voor vernieuwing.”

Scannen naar mogelijkheden

IMC is de partij die Gebr. De Koning al zo’n tien jaar ondersteunt bij deze subsidietrajecten.  “Ze zijn onze steun en toeverlaat. We maken veel gebruik van de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk, maar daarnaast hebben ze een breed palet aan subsidies in beeld en scannen ook continue naar nieuwe mogelijkheden. Ze optimaliseren onze aanvragen, begeleiden bij de indiening en helpen tevens bij de benodigde administratie en rapportages gedurende en na afloop van zo’n traject.”

“Zonder die subsidies zouden we zeker niet zo innovatief kunnen opereren, zoals we nu doen”, vervolgt Van Dijk. “Het heeft ons al bij vele projecten geholpen om tot vernieuwende of compleet nieuwe oplossingen te komen. Van het trillingsvrij aanbrengen van damwanden of bouwkuipen met een drukmachine tot aan het realiseren van de eerste emissieloze dijkversterking van Nederland; in dit geval bij de historische Stenendijk in Hasselt.”

Champions League

Ook de samenwerking met Van Gelder Groep en het Japanse Giken wil Van Dijk niet onvermeld laten. In dit G-Kracht consortium worden, door middel van het aanbrengen van buispalen, kades in de monumentale Amsterdamse binnenstad op duurzame en circulaire wijze gerestaureerd en versterkt. Wat het extra bijzonder maakt is dat de ontwikkelde methodiek zo weinig ruimte inneemt dat auto’s op de grachten en het scheepvaartverkeer geen last van heeft. Van Dijk: “Dat is echt wel Champions League als je het over dit soort werken hebt. Belangrijk voor het cultureel erfgoed, belangrijk voor de maatschappij en dan zonder noemenswaardige hinder. Dan besef je je dat innovatie is echt een investering in een betere toekomst is.”

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Pieter Braat
Mail mij
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Lock Transport
Het kopen van een bedrijf is al niet eenvoudig. Laat staan dat je als broer en zus het bedrijf van je ouders wilt overnemen. Bij Lock Transport in Hardinxveld-Giessendam was dat echter precies wat er speelde.
lees meer
VGR Groep
Arwin Verschoor leerde op de golfbaan van zijn vader alles over gras. Met die kennis bouwde hij de VGR Groep op, die vanuit het Noord-Brabantse Almkerk wereldwijd actief is in het bodemonderhoud van golfbanen en sportvelden. “Wij zijn uniek en innovatief, omdat we vanuit de bodem denken.”
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.