Al meer dan twintig jaar timmert Arwin Verschoor met zijn collega’s aan de VGR Groep, maar het echte besef van het succes van zijn onderneming kwam eigenlijk pas onlangs. “Ik belde een van onze  vertegenwoordigers, om te horen hoe de vakbeurs was die hij in Groot-Brittannië had bezocht,” vertelt de oprichter en directeur. “Hij zei: ‘Arwin, dit heb ik nog nooit meegemaakt. Er komen enthousiaste mensen naar de stand en die brengen ook weer nieuwe klanten mee.’ Blijkbaar hebben onze producten echt dat wow-effect.”

Verschoor startte de VGR Verschoor Groep in 2001. “Ik groeide op in een akkerbouwbedrijf met een naastgelegen golfbaan. Na school werkte ik daar en leerde ik veel over het onderhoud van het gras.”

Na school was hij in Groot-Brittannië, Duitsland en de Verenigde Staten werkzaam in het onderhoud van  sportvelden en golfbanen. Bij terugkomst in Nederland was het idee dat Verschoor aan de slag zou gaan voor het familiebedrijf. “Maar ik zag geen uitdaging in meeliften op wat er al bereikt was. Ik besloot om het eerst eens voor mijzelf te proberen. De eerste klant had ik al: de golfbaan van mijn familie.”

Internationale speler

Vanuit onderhoudswerk groeide de VGR Groep over de jaren uit tot een internationale speler die actief is in het hele spectrum van bodemverbetering. De circa 35 werknemers werken in een van drie divisies: dienstverlening, machinerie en producten. “Onze divisie dienstverlening is onze kennisbron, daar ontstaan de nieuwe ideeën. Die ontwikkelen we door naar nieuwe producten en machines voor bodemverbetering.”

Dankzij deze benadering mag VGR inmiddels een aantal grote golfbanen en profvoetbalclubs tot zijn afnemers rekenen. “We richten ons op klanten die net als wij geven om de bodem en gras en er echt wat van willen maken, of ze nu groot of klein zijn.” En waar de dienstverlening zich beperkt tot de Benelux, is de vraag naar VGR’s innovatieve machines wereldwijd: “Van Zuid-Korea tot Nieuw-Zeeland en van Finland tot Amerika.”

De bodem als basis

Het geheim achter het succes? Volgens Verschoor onderscheidt het bedrijf zich met een denkwijze die eigenlijk heel voor de hand liggend is. “Wij denken vanuit de bodem. We gaan uit van de mogelijkheden
van het natuurlijke groeiproces, in plaats van meteen te grijpen naar kunstmest of zelfs kunstgras. We hebben bijvoorbeeld een nieuwe composteerinrichting ontwikkeld. We halen maaiafval op dat we composteren en dat door onze machines weer kan worden aangebracht in de bodem. Zo is de cirkel weer rond.” Verschoor is trots op de onderscheidende denkwijze van zijn bedrijf. Binnenkort start VGR met een eigen interne opleiding, die zowel nieuwe medewerkers als klanten de mogelijkheden van de bodem bijbrengt. Meer bedrijven zouden de natuur moeten koesteren en er bewust van genieten, besluit Verschoor. “Ik ben ervan overtuigd dat degene die de bodem beheerst, de toekomst in handen heeft.”

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Kees van Lopik
Mail mij
Harm Romeijn
Mail mij
Rens van Houwelingen
Mail mij
Gebr. De Koning
Met meer dan 120 jaar op de teller van het familiebedrijf, kan Gebr. De Koning bogen op een rijke historie. Zonder die uit het oog te verliezen, is het echter vooral vooruitgang en innovatie waarmee het gespecialiseerde aannemingsbedrijf zich afficheert. IMC levert een bijdrage door die innovatie te faciliteren.
lees meer
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Lock Transport
Het kopen van een bedrijf is al niet eenvoudig. Laat staan dat je als broer en zus het bedrijf van je ouders wilt overnemen. Bij Lock Transport in Hardinxveld-Giessendam was dat echter precies wat er speelde.
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.