De cirkel is rond

Frans van Zomeren onderkende al snel de specifieke behoeften van eigenaren en gebruikers van tankcontainers. “Het is heel specialistisch werk; volstrekt iets anders dan de reparatie van gewone containers. Er zitten bij ons Helium tankcontainers tussen die een miljoen euro per stuk kosten. Per opdracht heb je het toch al gauw over gemiddeld 5.000 euro per container. We doen er zo’n 3.000 per jaar en bij allemaal is veiligheid topprioriteit. Dan is goed onderhoud een vereiste.”

Once in a lifetime

Eigenlijk wilde Van Zomeren het bedrijf overdragen aan z’n zoons, Dennis en Michel, naar wie het bedrijf ook vernoemd is: DEMI. Maar een bod van de Franse ERMEWA Group gooide roet in het eten; of liever gezegd, bracht een ‘once in a lifetime opportunity’. “Ze zochten een hub waar ze een hoge kwaliteit aan onderhoud aan hun tankcontainers kunnen garanderen. Dan ben je bij ons aan het goede adres. Het bod was te mooi om te laten lopen.”

Nederlands-Frans-Engels

En dus werd Hoek en Blok ingeschakeld. “Jan de Blok is al bijna vanaf de oprichting voor ons aan de slag. Die weet van de hoed en de rand.” Jan schakelde een team in om de fiscale en met name de juridische zaken te begeleiden. Van Zomeren: “Je hebt het dan toch over Nederlands recht, een Franse koper en alles gaat in het Engels. Best pittig, maar ik ben zeer tevreden met de aandacht, steun en het advies van Jan en zijn team. En dat ook nog in Corona-tijd. Erg goed gedaan!”

Vragen?

Neem contact op:

Arno Biemans
Mail mij
Albert de Jager
Mail mij
Gebr. De Koning
Met meer dan 120 jaar op de teller van het familiebedrijf, kan Gebr. De Koning bogen op een rijke historie. Zonder die uit het oog te verliezen, is het echter vooral vooruitgang en innovatie waarmee het gespecialiseerde aannemingsbedrijf zich afficheert. IMC levert een bijdrage door die innovatie te faciliteren.
lees meer
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Lock Transport
Het kopen van een bedrijf is al niet eenvoudig. Laat staan dat je als broer en zus het bedrijf van je ouders wilt overnemen. Bij Lock Transport in Hardinxveld-Giessendam was dat echter precies wat er speelde.
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.