‘Jezelf zijn’. Heel veel ingewikkelder was het advies niet dat topscheidsrechter Bas Nijhuis de afgeladen grote zaal in het Alblasserdamse Landvast meegaf tijdens de relatieavond van Hoek en Blok, in samenwerking met QuatroHR, IMC en VerzuimPreventPlus, op 13 november. Maar wat een fantastische show maakte hij daar omheen…

Je hebt motivational speakers en motivational speakers. Verwacht bij Bas Nijhuis geen uitgebreid betoog over wat ondernemers kunnen leren van topsporters of hoe je met de vuistregels over teambuilding uit het voetbal je eigen medewerkers tot grote hoogten kunt opstuwen. Bas Nijhuis is gewoon Bas Nijhuis. Een vat vol anekdotes die hij in moordend tempo – en met een licht Twents accent – de zaal in slingert. En dat was genieten!

Voor de relatieavond was dit jaar voor een ander format gekozen. De vele aanwezigen konden in twee sessies kiezen uit vijf verschillende workshops, die door in-huis vakspecialisten verzorgd werden. Met name bij de workshop ‘Het verkoopklaar maken van je bedrijf’ was het erg druk, wat Julian Pieper lachend deed verzuchten dat “we geen klanten meer over houden als iedereen z’n bedrijf verkoopt.”

Petje op, petje af

Uit de forse animo voor de workshops ‘Waardecreatie met duurzaamheid’, ‘Continuïteit in je bedrijfsvoering’ en ‘Kies-Wijzer fiscaal’ bleek echter dat er gelukkig ook nog voldoende klanten waren met grootse toekomstplannen voor hun onderneming. Ook de interactieve ‘petje op, petje af’-sessie over inkomens- en vermogensplanning kon op een vrijwel uitverkochte zaal rekenen.

Met tussen de workshops door gelegenheid voor de innerlijke mens om aan z’n trekken te komen bij de foodstands, was er aan het einde van het programma ruim baan voor Bas Nijhuis. Hij stapte daarmee in de voetsporen van grootheden als Wim Anker, cabaretierduo Joep van Deudekom en Rob Urgert en Guido Weijers, die eerder de relatieavonden van Hoek en Blok opluisterden.

Bakker

Nijhuis, zelf ondernemer als onder andere voormalig eigenaar van een bakkerszaak in Haaksbergen, had hier en daar nog wel wat bedrijfsadvies. Vertrouwen hebben in je team, jezelf goed kennen, elkaar goed kennen en elkaar de ruimte geven. De tips werden met instemming begroet, maar het inkijkje in de voetbalwereld en de daarbij behorende stroom aan vaak hilarische anekdotes, zorgden voor het echte topamusement.

Zoals over Luuk de Jong die hij in zeven wedstrijden zeven keer geel gaf. Over een woedende Henk Vos, die hij met een opmerking over koikarpers tot bedaren wist te brengen en over trainer Arne Slot die zich naar Nijhuis’ smaak veel te veel met de arbitrage bemoeide: “als je grensrechter wilt worden, geef ik je gratis een cursus.” En zo ging het aan één stuk door. Over Ronaldo die eigenlijk best een sympathieke gast is en de “vreselijk irritante” Zlatan Ibrahimovic.

11 kilometer

Af en toe deed Nijhuis aan wat promotie voor het scheidsrechterscorps door tussendoor fouten ruiterlijk toe te geven en feiten te poneren als dat scheidsen gemiddeld zo’n dikke 11 kilometer afleggen tijdens een wedstrijd en de VAR maar iets meer dan eens per drie wedstrijden ingrijpt. Allemaal ‘voetbal insights’, waarvan de leukste hier nauwelijks na te vertellen zijn. Zoals zo vaak: ‘je had erbij moeten zijn’. Ongetwijfeld is er volgend jaar weer een kans bij de volgende relatieavond van Hoek en Blok. Mis ‘m niet!

Bekijk hier de compilatievideo: https://youtube.com/shorts/hch1yjGyJX4

Amusement Bas Nijhuis
Hoek en Blok groeit en deelt succes!

We zijn trots om aan te kondigen dat we zijn gegroeid van 9 naar 12 aandeelhouders. Een warm welkom aan onze nieuwe aandeelhouders: Frank Roubos, Carmen van Lopik en Peter Roskam.

lees meer
Hoek en Blok breidt directieteam uit

We zijn trots om aan te kondigen dat ons directieteam per vandaag, 1 juli 2024,  is uitgebreid van twee naar drie directeuren. Naast Ad Riebergen en Bas van der Corput verwelkomen we Maressa Waal als operationeel directeur.

lees meer
Bezwaar box 3 belasting

Het Kerstarrest houdt de gemoederen flink bezig. De hamvraag: kan ik (nog) in bezwaar tegen de aanslag inkomstenbelasting waarin box 3 belasting is begrepen.
Lees snel meer.

lees meer
𝗥𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝗶𝗻 𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸’

Gisteravond mochten we dus eindelijk weer eens een live relatieavond beleven. Samen met honderden klanten en andere relaties was dat genieten in De Lockhorst in Sliedrecht. Van het ontmoeten; van het bijpraten en van het samenzijn met elkaar.

lees meer
Coronasteunpakket voor banen en economie stopt per 1 april

Ondernemers kunnen vanaf 1 april geen gebruik meer maken van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en het generieke uitstel van belastingbetalingen.

lees meer
Doorlopende machtiging aanslagen en vooraf ingevulde aangifte

De registratie van de doorlopende machtiging hebben we voor al onze klanten al bij de belastingdienst aangevraagd. Binnenkort ontvang je hierover van de belastingdienst een registratiebrief.

lees meer
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!