Het moment dat het kabinet aankondigde om te stoppen met de steunmaatregelen is een feit. De afgelopen twee jaar heeft het kabinet door middel van verschillende steunmaatregelen haar steentje bijgedragen aan de vaderlandse economie en het overeind houden van bedrijven die hard werden getroffen door de coronacrisis.

Ondernemers kunnen vanaf 1 april geen gebruik meer maken van de tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW), de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) en het generieke uitstel van belastingbetalingen. Dit alles betekent echter niet dat we volledig van de NOW en TVL-regelingen af zijn. Veel van de regelingen moeten nog definitief worden vastgesteld en definitief worden aangevraagd.

Doorlopende maatregelen

Verschillende specifieke regelingen voor ondernemers blijven wel gelden na het eerste kwartaal van 2022. Het gaat dan om specifieke regelingen zoals de evenementengarantieregelingen, de tijdelijke garantie- en kredietregelingen KKC en GO-C en de BMKB-C.

Hoe nu verder?

De coronacrisis heeft een diepe impact gehad op de samenleving en velen zijn hard geraakt. Veel bedrijven, ondernemers en werkenden zijn de afgelopen twee jaren op de proef gesteld. Zij hebben in deze periode veerkracht en aanpassingsvermogen getoond. Ondanks de steunpakketten zijn er ondernemers en werkenden die zwaar zijn getroffen door de crisis en schulden hebben opgebouwd. Het kabinet ondersteunt hen met een gunstige betalingsregeling. Zo kan de opgebouwde belastingschuld in vijf jaar worden terugbetaald.

Voor ondernemers met problematische schulden zijn er mogelijkheden om schuldhulpverlening te krijgen via de gemeente. Daarnaast ondersteunt het kabinet in de kern gezonde bedrijven met een hoge schuld door saneringsakkoorden kansrijker te maken. Dit betekent dat de Belastingdienst in de periode van 1 augustus 2022 tot 30 september 2023 genoegen neemt met hetzelfde uitkeringspercentage als andere schuldeisers, in plaats van het dubbele percentage dat normaal wordt gehanteerd.

De coronacrisis ligt langzamerhand achter ons, maar de volgende crisis ligt  op de loer veroorzaakt door de oorlog  in Oekraïne en als gevolg hiervan  een naderende recessie. Als wij iets voor u kunnen betekenen op het gebied van bijvoorbeeld financieren, schulden problematieken, investeringsmogelijkheden of bij het afronden van het proces rondom de steunmaatregelen neem dan contact op met uw contactpersoon.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Jens de Schrijver
Mail mij
Tabitha Rozeboom Bos
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Hoek en Blok groeit en deelt succes!

We zijn trots om aan te kondigen dat we zijn gegroeid van 9 naar 12 aandeelhouders. Een warm welkom aan onze nieuwe aandeelhouders: Frank Roubos, Carmen van Lopik en Peter Roskam.

lees meer
Hoek en Blok breidt directieteam uit

We zijn trots om aan te kondigen dat ons directieteam per vandaag, 1 juli 2024,  is uitgebreid van twee naar drie directeuren. Naast Ad Riebergen en Bas van der Corput verwelkomen we Maressa Waal als operationeel directeur.

lees meer
Voetbal Insight: kijkje achter de schermen met Bas Nijhuis

‘Jezelf zijn’. Heel veel ingewikkelder was het advies niet dat topscheidsrechter Bas Nijhuis de afgeladen grote zaal in het Alblasserdamse Landvast meegaf tijdens de relatieavond.

lees meer
Bezwaar box 3 belasting

Het Kerstarrest houdt de gemoederen flink bezig. De hamvraag: kan ik (nog) in bezwaar tegen de aanslag inkomstenbelasting waarin box 3 belasting is begrepen.
Lees snel meer.

lees meer
𝗥𝗲𝗹𝗮𝘁𝗶𝗲𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱 𝗶𝗻 𝘁𝗲𝗸𝗲𝗻 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗴𝗲𝗹𝘂𝗸’

Gisteravond mochten we dus eindelijk weer eens een live relatieavond beleven. Samen met honderden klanten en andere relaties was dat genieten in De Lockhorst in Sliedrecht. Van het ontmoeten; van het bijpraten en van het samenzijn met elkaar.

lees meer
Doorlopende machtiging aanslagen en vooraf ingevulde aangifte

De registratie van de doorlopende machtiging hebben we voor al onze klanten al bij de belastingdienst aangevraagd. Binnenkort ontvang je hierover van de belastingdienst een registratiebrief.

lees meer
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!