De kans op een cyberaanval is 1 op 8. Dat is extreem hoog vergeleken met brand, waar de kans 1 op 8.000 is. De totale jaarlijkse schade van cybercriminaliteit voor de BV Nederland is opgelopen tot boven de 10 miljard euro, met een gemiddelde schade van meer dan 200.000 euro per geval. Hoewel mkb-bedrijven steeds afhankelijker worden van IT blijft de beveiliging ervan achter. Dat is een risico…

Onder IT-security verstaan wij het beschermen van netwerken, servers, computers, mobiele apparaten en andere elektronische systemen én de daarop opgeslagen data tegen aanvallen. Wij zorgend dat die beveiliging op orde komt… en blijft!

Niemand wil gehackt worden en geconfronteerd worden met losgeldbetalingen, dan wel dat gevoelige persoonsgegevens of wachtwoorden op straat belanden. Sterker nog, in de privacywet AVG is ook nog eens vastgelegd dat bedrijven verplicht zijn om de gegevens van personeel, leveranciers en klanten te beveiligen.

2-traps verificatie

Wij ondersteunen bedrijven op praktische en doeltreffende wijze hun IT-security in te richten. Bijvoorbeeld door middel van het installeren van 2-traps verificatie en het afdwingen van complexe wachtwoorden. Deze maatregelen maken het voor hackers lastiger om binnen te dringen. De laatste jaren is echter gebleken dat zo’n tachtig procent van alle ransomware-aanvallen voortkomen uit menselijke fouten. Technische maatregelen alleen zijn dus niet voldoende om aanvallen te voorkomen. Daarom bestaat cyber security uit maatregelen op het gebied van techniek, processen én mensen.

Bewustwording van IT-security onder jouw medewerkers is dus van essentieel belang. Voorbeelden van menselijke fouten zijn: het niet herkennen van een phishing mail, het hergebruiken en/of delen van wachtwoorden, het maken van verbinding met onbetrouwbare Wi-Fi netwerken of installeren van onbekende, vervuilde software.

E-learning module IT-security

Om bewustwording bij jou en je medewerkers te creëren, hebben we een e-learning module ontwikkeld. In een digitale leeromgeving leer je hoe je potentiële cyberaanvallen kunt herkennen en hoe je ermee om dient te gaan. Naast lesstof bevat de module een quiz om de opgedane kennis te toetsen. Je kunt ook monitoren wie de module gevolgd hebben en wie dat nog moeten doen. Zo komt jouw organisatie weer een stapje dichter bij een ‘veilige’ IT-omgeving.

Daarnaast kunnen wij jouw informatiebeveiliging controleren met een penetratietest. We proberen dan net als hackers op allerlei manieren in je IT-omgeving te komen om de zwakke plekken te vinden en die uiteraard vervolgens te verhelpen. Daarna helpen we je stap voor stap om de juiste maatregelen in te richten.

IT-security manager op afstand

Grotere bedrijven hebben een IT-security manager die namens het bedrijf de IT-afhankelijkheden en security risico’s managet. Mkb-bedrijven hebben deze IT-security manager vaak niet. Daar helpen wij bij. Wij acteren als jouw eigen IT-security medewerker en regelen de IT-beveiliging van A tot Z en op afstand, onder andere door periodiek allerlei checks uit te voeren.

Vragen?

Neem contact op:

Steven Verkaart
Mail mij
Hoe toont een ISAE 3402 audit de kwaliteit van mijn dienstverlening aan?
Wij staan voor je klaar
Welke toegevoegde waarde heeft data analyse voor mijn organisatie?
Wij staan voor je klaar
Welke software en systemen zijn geschikt voor mijn bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe regel ik de IT beveiliging van mijn bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Waarom heb ik een management informatie systeem nodig?
Wij staan voor je klaar
Hoe krijg ik grip op mijn primaire en ondersteunende bedrijfsprocessen?
Wij staan voor je klaar
Hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn klantgegevens veilig zijn opgeslagen?
Wij staan voor je klaar
Doe de ‘NIS2’-nulmeting

De toenemende digitalisering zorgt ervoor dat de dreiging van ransomware-aanvallen ook stijgt. Als reactie daarop introduceert de Europese Unie de Network and Information Systems 2-richtlijn (NIS2).

lees meer
Verplichte cybersecurity wetgeving voor mkb: NIS2

De coronapandemie heeft een versnelling in digitalisering veroorzaakt, dat geldt voor veel van onze mkb-klanten. Dit heeft uiteraard veel positieve gevolgen gehad, maar helaas ook negatieve gevolgen.

lees meer
Hoe wordt het mkb gehackt?

Ook MKB-organisaties krijgen steeds meer last van cybercriminaliteit. De kans op een cyberaanval is zelfs 1000x groter dan de kans op brand!

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.