Is jouw bedrijf veilig?

De toenemende digitalisering zorgt ervoor dat de dreiging van ransomware-aanvallen ook stijgt. Als reactie daarop introduceert de Europese Unie de Network and Information Systems 2-richtlijn (NIS2). Deze nieuwe IT-beveiligingsregelgeving moet de cybercrime weerbaarheid van bedrijven verbeteren.

De NIS2-richtlijn richt zich op het verbeteren van de cyberbeveiliging en daarmee de veerkracht van bedrijven en organisaties.

Alle EU-lidstaten hebben tot 17 oktober 2024 de tijd om deze richtlijn in hun nationale wet- en  regelgeving door te voeren. Daarmee wordt het voor bepaalde categorieën bedrijven verplicht om maatregelen te nemen op onder andere het vlak van risicoanalyse, cyber- beveiligingsmaatregelen, cryptografie en hoe om te gaan met incidenten. Zo komt er een meldplicht bij aanvallen en wordt er toezicht ingesteld.

Voor wie is NIS2?

Bedrijven met minder dan vijftig medewerkers en een omzet en balanstotaal tot 10 miljoen euro vallen niet onder de richtlijn. Grote en middelgrote bedrijven in sectoren zoals energie, transport, financiële markten, IT en gezondheid vallen wel binnen de scope.

Wij adviseren je om kennis te nemen van de nieuwe regels en te bepalen of het voor jou van toepassing is.

Onze aanpak

Hoek en Blok biedt een aanpak in vijf stappen – zie hieronder – om organisaties te begeleiden bij het voldoen aan de NIS2-richtlijn.

Zo kom je als directie in control op cybersecurity én voldoe je aan de nieuwe NIS2-regels. Kortom, de NIS2-richtlijn is een essentiële stap in het verbeteren van de cyberweerbaarheid van organisaties. De aanpak van Hoek en Blok biedt een effectieve begeleiding voor organisaties om aan deze richtlijn te voldoen.

Wil je starten met het verbeteren van jouw cybercrimeweerbaarheid? Of wil je weten waar je staat? Begin dan met het uitvoeren van de NIS2-nulmeting; stap 1 van onze aanpak.

NIS2 - aanpak van Hoek en Blok
Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Steven Verkaart
Mail mij
Ondernemerscollege NIS2 – 11 december 2024

Tijdens dit college krijg je inzicht in de belangrijkste aspecten van NIS2, inclusief de voordelen die de wetgeving kan bieden voor jouw organisatie.

lees meer
Verplichte cybersecurity wetgeving voor mkb: NIS2

De coronapandemie heeft een versnelling in digitalisering veroorzaakt, dat geldt voor veel van onze mkb-klanten. Dit heeft uiteraard veel positieve gevolgen gehad, maar helaas ook negatieve gevolgen.

lees meer
Hoe wordt het mkb gehackt?

Ook MKB-organisaties krijgen steeds meer last van cybercriminaliteit. De kans op een cyberaanval is zelfs 1000x groter dan de kans op brand!

lees meer
Blijf op de hoogte
Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!