Cyberveiligheid op afstand

The Blue Factor is een factoring bedrijf dat zijn oorsprong vindt in de periode dat Arjan een detacheringsbureau runde. “Vaak heb je wel mogelijkheden om in de markt te groeien, maar ontbreekt de liquiditeit om die groei te kunnen financieren. Met The Blue Factor bieden we daar een oplossing voor: factoring. Wij betalen binnen één dag jouw factuur uit. Bovendien regelen we het debiteurenbeheer en ben je verzekerd tegen wanbetaling.”

 

Digitalisering

Inmiddels regelt The Blue Factor op deze ingenieuze manier de financiering van zo’n 200 mkb-bedrijven met groei-ambities. “Het afgelopen jaar hebben we fors geïnvesteerd in het digitaliseren van ons primaire proces; dus de verwerking, uitbetaling en vervolgens inning van de facturen. Dat is echt super. Het proces is daardoor zó veel efficiënter geworden.”

 

Afhankelijkheid

De digitalisering van een groot deel van het werkproces deed Arjan eveneens beseffen, dat hij daarmee ook steeds afhankelijker wordt van z’n IT-systemen. “Ik weet er zelf aardig wat van, maar het leek me toch verstandig om externe expertise in te schakelen.” Zo kwam hij bij Hoek en Blok terecht met de vraag om een onafhankelijke IT-security test te doen. “Erg goed… een uitgebreide rapportage. Er was niets heel ernstigs, maar toch wel een aantal punten van aandacht.”

 

Gemiste update

Zo bleek uit het rapport dat IT- en gegevensbeveiliging niet iets is om over te laten aan een IT-leverancier. Arjan besloot daarop de IT-securitymanager van Hoek en Blok IT in te schakelen. “Voor een vaste fee per maand, worden er continu controles uitgevoerd en verbeteringen voorgesteld. Dat geeft me een goed gevoel. Vooral omdat het een continu proces is. Je kan het nú allemaal wel waterdicht geregeld hebben, maar een per ongeluk gemiste update later, is het wellicht helemaal mis. Met deze ‘security as a service’ van Hoek en Blok hoef ik daar niet meer over in te zitten.”

Vragen?

Neem contact op:

Steven Verkaart
Mail mij
H4 Lease
In Nederland is het leasen van auto’s in de jaren '80 groot geworden. Inmiddels is het voor velen een bekend proces. H4 Lease pakt het echter anders aan. Als enige in Nederland kun je er variabel afrekenen per gereden kilometer. “Met corona laat dat voordeel zich makkelijk uitleggen.”
lees meer
Van Hoorne Entertainment
Ondanks dat corona er fors ingehakt heeft in de horeca en evenementenbranche, is 2020 geen verloren jaar voor Michael van Hoorne. De plots beschikbare tijd leidde tot een aantal mooie initiatieven, waaronder een heus vakantiepark in de Alblasserwaard.
lees meer
Hokra
Hokra, het fullservice-bureau voor promotionele communicatie uit Noordeloos, heeft niet alleen het concept voor H@RY bedacht; ze zijn het zelf ook gaan gebruiken. Tot volle tevredenheid: "heel handig allemaal".
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.