Cyberveiligheid op afstand

The Blue Factor is een factoring bedrijf dat zijn oorsprong vindt in de periode dat Arjan een detacheringsbureau runde. “Vaak heb je wel mogelijkheden om in de markt te groeien, maar ontbreekt de liquiditeit om die groei te kunnen financieren. Met The Blue Factor bieden we daar een oplossing voor: factoring. Wij betalen binnen één dag jouw factuur uit. Bovendien regelen we het debiteurenbeheer en ben je verzekerd tegen wanbetaling.”

 

Digitalisering

Inmiddels regelt The Blue Factor op deze ingenieuze manier de financiering van zo’n 200 mkb-bedrijven met groei-ambities. “Het afgelopen jaar hebben we fors geïnvesteerd in het digitaliseren van ons primaire proces; dus de verwerking, uitbetaling en vervolgens inning van de facturen. Dat is echt super. Het proces is daardoor zó veel efficiënter geworden.”

 

Afhankelijkheid

De digitalisering van een groot deel van het werkproces deed Arjan eveneens beseffen, dat hij daarmee ook steeds afhankelijker wordt van z’n IT-systemen. “Ik weet er zelf aardig wat van, maar het leek me toch verstandig om externe expertise in te schakelen.” Zo kwam hij bij Hoek en Blok terecht met de vraag om een onafhankelijke IT-security test te doen. “Erg goed… een uitgebreide rapportage. Er was niets heel ernstigs, maar toch wel een aantal punten van aandacht.”

 

Gemiste update

Zo bleek uit het rapport dat IT- en gegevensbeveiliging niet iets is om over te laten aan een IT-leverancier. Arjan besloot daarop de IT-securitymanager van Hoek en Blok IT in te schakelen. “Voor een vaste fee per maand, worden er continu controles uitgevoerd en verbeteringen voorgesteld. Dat geeft me een goed gevoel. Vooral omdat het een continu proces is. Je kan het nú allemaal wel waterdicht geregeld hebben, maar een per ongeluk gemiste update later, is het wellicht helemaal mis. Met deze ‘security as a service’ van Hoek en Blok hoef ik daar niet meer over in te zitten.”

Vragen?

Neem contact op:

Steven Verkaart
Mail mij
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Packland
De oud-eigenaar had de pensioengerechtigde leeftijd bereikt en het management wilde het bedrijf graag overnemen door middel van een management buy-out. In de video vertelt Chris van Dam er meer over.
lees meer
Veth Investments
In 2018 verkocht Erik Veth zijn bedrijf Veth Propulsion in Papendrecht en was in één klap, zoals dat heet, een man ‘in bonus’. In 2021 nam hij een meerderheidsbelang in ATS Transporttechnieken. Kruipt het ondernemersbloed toch weer waar het niet gaan kan?
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.