Cyberveiligheid op afstand

The Blue Factor is een factoring bedrijf dat zijn oorsprong vindt in de periode dat Arjan een detacheringsbureau runde. “Vaak heb je wel mogelijkheden om in de markt te groeien, maar ontbreekt de liquiditeit om die groei te kunnen financieren. Met The Blue Factor bieden we daar een oplossing voor: factoring. Wij betalen binnen één dag jouw factuur uit. Bovendien regelen we het debiteurenbeheer en ben je verzekerd tegen wanbetaling.”

 

Digitalisering

Inmiddels regelt The Blue Factor op deze ingenieuze manier de financiering van zo’n 200 mkb-bedrijven met groei-ambities. “Het afgelopen jaar hebben we fors geïnvesteerd in het digitaliseren van ons primaire proces; dus de verwerking, uitbetaling en vervolgens inning van de facturen. Dat is echt super. Het proces is daardoor zó veel efficiënter geworden.”

 

Afhankelijkheid

De digitalisering van een groot deel van het werkproces deed Arjan eveneens beseffen, dat hij daarmee ook steeds afhankelijker wordt van z’n IT-systemen. “Ik weet er zelf aardig wat van, maar het leek me toch verstandig om externe expertise in te schakelen.” Zo kwam hij bij Hoek en Blok terecht met de vraag om een onafhankelijke IT-security test te doen. “Erg goed… een uitgebreide rapportage. Er was niets heel ernstigs, maar toch wel een aantal punten van aandacht.”

 

Gemiste update

Zo bleek uit het rapport dat IT- en gegevensbeveiliging niet iets is om over te laten aan een IT-leverancier. Arjan besloot daarop de IT-securitymanager van Hoek en Blok IT in te schakelen. “Voor een vaste fee per maand, worden er continu controles uitgevoerd en verbeteringen voorgesteld. Dat geeft me een goed gevoel. Vooral omdat het een continu proces is. Je kan het nú allemaal wel waterdicht geregeld hebben, maar een per ongeluk gemiste update later, is het wellicht helemaal mis. Met deze ‘security as a service’ van Hoek en Blok hoef ik daar niet meer over in te zitten.”

Vragen?

Neem contact op:

Steven Verkaart
0184 49 68 00
Mail mij
Hokra
Hokra, het fullservice-bureau voor promotionele communicatie uit Noordeloos, heeft niet alleen het concept voor H@RY bedacht; ze zijn het zelf ook gaan gebruiken. Tot volle tevredenheid: "heel handig allemaal".
lees meer
Demi Containers
Nadat Frans van Zomeren ruim 25 jaar geleden zijn eigen bedrijf begon, kwam hij al snel in contact met Jan de Blok voor de administratie. Een kwart eeuw later is het diezelfde Jan de Blok die Van Zomeren bijstaat bij de verkoop van de onderneming.
lees meer
YOS Bottle
Rotterdammer Joop Opmeer wilde van start-up naar scale-up en meldde zich aan bij de Dragons’ Den met zijn YOS Bottle. Een goed verhaal later had hij Michel Perridon aan boord als investeerder. “Maar toen begon het eigenlijk pas echt.”
lees meer
Contact
Meer weten?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.