Privé op orde

“Zevenenhalf jaar geleden stapte ik voor de tweede keer in het huwelijksbootje. Daarmee kreeg ons samengestelde gezin een officieel tintje. Dat was voor mij de trigger. Want wat gebeurt er dan nu precies bij bijvoorbeeld een overlijden? Hoe werkt dat?”

Het betekende het startsein voor een samenwerking met Tabitha Rozeboom Bos, één van de financieel planners van Hoek en Blok. Chris Braanker, oprichter en algemeen directeur van Braanker Logistics uit Alblasserdam, liet een Privé in Zicht-plan opstellen. Daarbij wordt in kaart gebracht wat de doelen in het leven zijn, waar vervolgens een financieel plan aan gekoppeld wordt, rekening houdend met zaken als pensioen en vermogen. Braanker: “Samen met mijn vrouw Wilma en Tabitha hebben we alles doorgenomen. Het voelde meer alsof we het met een vriendin bespraken. Maar juist ook omdat er een ‘derde’ bij was, is het gesprek beter en meer to the point dan als je dat alleen met je vrouw bespreekt.”

Alle aspecten kwamen voorbij, van het gewenste inkomen tot aan huwelijkse voorwaarden en van de opties voor het bedrijf en eventueel minder werken tot aan het testament. “Je kunt op dat vlak natuurlijk niets regelen, omdat je het een lastig onderwerp vindt, maar dan wordt het afgehandeld zoals de wet dat bepaald heeft. Dat kan echter helemaal niet zijn, zoals je het zelf zou willen; bijvoorbeeld bij ex’en, zoals bij ons aan twee kanten het geval is.”

“Toen we het op de rit hadden, gaf dat een enorm goed gevoel. Rust ook. Nog steeds. En wat ook rust geeft, is dat er dus iemand is, die weet hoe alles geregeld is en hoe we het willen hebben. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat we beiden komen te overlijden, dan hebben de kinderen een vraagbaak.”

Ongoing

Nog elk jaar spreken Wilma en ik met Tabitha af om in een paar uurtjes door alles heen te lopen en eventueel te updaten. Je moet het niet bij het eenmalig opstellen laten, want situaties veranderen en voor je het weet, is alles verouderd. Wat dat betreft is het ongoing en dwingen die gesprekken je ook elke keer weer tot nadenken. Maar telkens weer met een goed gevoel tot besluit.”

Vragen?

Neem contact op:

Tabitha Rozeboom Bos
Mail mij
Gebr. De Koning
Met meer dan 120 jaar op de teller van het familiebedrijf, kan Gebr. De Koning bogen op een rijke historie. Zonder die uit het oog te verliezen, is het echter vooral vooruitgang en innovatie waarmee het gespecialiseerde aannemingsbedrijf zich afficheert. IMC levert een bijdrage door die innovatie te faciliteren.
lees meer
XSARUS Digital Commerce
XSARUS wist op een duurzame manier uit te groeien tot stabiele aanbieder van e-commerce-diensten. Het geheim van het succes is dat het bedrijf een stap verder gaat dan de concurrentie.
lees meer
Lock Transport
Het kopen van een bedrijf is al niet eenvoudig. Laat staan dat je als broer en zus het bedrijf van je ouders wilt overnemen. Bij Lock Transport in Hardinxveld-Giessendam was dat echter precies wat er speelde.
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.