Privé op orde

“Zevenenhalf jaar geleden stapte ik voor de tweede keer in het huwelijksbootje. Daarmee kreeg ons samengestelde gezin een officieel tintje. Dat was voor mij de trigger. Want wat gebeurt er dan nu precies bij bijvoorbeeld een overlijden? Hoe werkt dat?”

Het betekende het startsein voor een samenwerking met Tabitha Rozeboom Bos, één van de financieel planners van Hoek en Blok. Chris Braanker, oprichter en algemeen directeur van Braanker Logistics uit Alblasserdam, liet een Privé in Zicht-plan opstellen. Daarbij wordt in kaart gebracht wat de doelen in het leven zijn, waar vervolgens een financieel plan aan gekoppeld wordt, rekening houdend met zaken als pensioen en vermogen. Braanker: “Samen met mijn vrouw Wilma en Tabitha hebben we alles doorgenomen. Het voelde meer alsof we het met een vriendin bespraken. Maar juist ook omdat er een ‘derde’ bij was, is het gesprek beter en meer to the point dan als je dat alleen met je vrouw bespreekt.”

Alle aspecten kwamen voorbij, van het gewenste inkomen tot aan huwelijkse voorwaarden en van de opties voor het bedrijf en eventueel minder werken tot aan het testament. “Je kunt op dat vlak natuurlijk niets regelen, omdat je het een lastig onderwerp vindt, maar dan wordt het afgehandeld zoals de wet dat bepaald heeft. Dat kan echter helemaal niet zijn, zoals je het zelf zou willen; bijvoorbeeld bij ex’en, zoals bij ons aan twee kanten het geval is.”

“Toen we het op de rit hadden, gaf dat een enorm goed gevoel. Rust ook. Nog steeds. En wat ook rust geeft, is dat er dus iemand is, die weet hoe alles geregeld is en hoe we het willen hebben. Het kan natuurlijk altijd zo zijn dat we beiden komen te overlijden, dan hebben de kinderen een vraagbaak.”

Ongoing

Nog elk jaar spreken Wilma en ik met Tabitha af om in een paar uurtjes door alles heen te lopen en eventueel te updaten. Je moet het niet bij het eenmalig opstellen laten, want situaties veranderen en voor je het weet, is alles verouderd. Wat dat betreft is het ongoing en dwingen die gesprekken je ook elke keer weer tot nadenken. Maar telkens weer met een goed gevoel tot besluit.”

Vragen?

Neem contact op:

Tabitha Rozeboom Bos
Mail mij
H4 Lease
In Nederland is het leasen van auto’s in de jaren '80 groot geworden. Inmiddels is het voor velen een bekend proces. H4 Lease pakt het echter anders aan. Als enige in Nederland kun je er variabel afrekenen per gereden kilometer. “Met corona laat dat voordeel zich makkelijk uitleggen.”
lees meer
Van Hoorne Entertainment
Ondanks dat corona er fors ingehakt heeft in de horeca en evenementenbranche, is 2020 geen verloren jaar voor Michael van Hoorne. De plots beschikbare tijd leidde tot een aantal mooie initiatieven, waaronder een heus vakantiepark in de Alblasserwaard.
lees meer
Hokra
Hokra, het fullservice-bureau voor promotionele communicatie uit Noordeloos, heeft niet alleen het concept voor H@RY bedacht; ze zijn het zelf ook gaan gebruiken. Tot volle tevredenheid: "heel handig allemaal".
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.