Een bedrijf kopen of verkopen zorgt altijd voor discussies over de toekomst. Wat is de toekomstvisie van de koper van het bedrijf? Welke maatregelen heeft de verkoper getroffen om het bedrijf toekomstbestendig te maken? Al deze aspecten hebben te maken met de waarde van een bedrijf en worden sterk beïnvloed door het begrip duurzaamheid.

Als Hoek en Blok zijn we creatief met de impact van duurzaamheid op M&A trajecten (fusies en overnames). We denken mee in manieren om de bedrijfswaarde op een duurzame manier te verhogen voor een bedrijfsverkoop. Anderzijds kijken we kritisch naar de toekomstbestendigheid van een bedrijfsmodel voor een bedrijfsaankoop. Een eenvoudig voorbeeld hiervan zijn de energiekosten, die veel onzekerheid (en dus een lagere bedrijfswaarde) kunnen veroorzaken in een bedrijfsmodel. De aanschaf van zonnepanelen kan op deze manier dus bijdragen aan zowel een kostenbesparing als een stijging van de bedrijfswaarde door een afname in mogelijke kostenschommelingen.

We bieden een multidisciplinaire aanpak, bijvoorbeeld samen met onze subsidie-adviseurs van IMC op het gebied van verduurzamingsmaatregelen en onze HR-adviseurs van QuatroHR op het gebied van duurzame inzetbaarheid van personeel. Daarnaast hebben we een breed netwerk in de regio, via nationale en internationale platforms en via een wereldwijde netwerkorganisatie. Op deze manier weten we partijen altijd op een passende manier met elkaar in contact te brengen.

Een bedrijfsadviseur die jou als ondernemer ontzorgt en voor je door het vuur gaat. Dat geeft rust en ruimte! Zo kun jij je blijven focussen op je bedrijf of op nieuwe uitdagingen.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Malou Bouman
Mail mij
Michael Windmeijer
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.