Algemene nieuwsbrieven

Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief juni 2024
05/06/2024 | algemeen

Steeds vaker krijgen wij de vraag van werkgevers die hun werknemers, liefst op een fiscaal zo vriendelijk mogelijke manier, willen helpen bij de verduurzaming van bijvoorbeeld hun woning, wat de mogelijkheden zijn en waar ze op moeten letten. Dit en meer lees je in onze nieuwsbrief.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief maart 2024
28/03/2024 | algemeen

Een plan voor duurzaamheid is tegenwoordig onmisbaar voor mkb-bedrijven. Maar waar start je? Ontdek in de nieuwsbrief tips die je kunnen helpen bij het maken en uitvoeren van een duurzaamheidsplan, of meld je aan voor het ondernemerscollege. Verder lees je hoe je renteheffingen voorkomt, zeker nu de belastingrente opnieuw fors is gestegen, en hoe de ontwikkelingen in de overnamemarkt er uit zien.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief februari 2024
02/02/2024 | algemeen

Het mkb is steeds vaker het doelwit van ransomware aanvallen. Ontdek in de nieuwsbrief de whitepaper NIS2, waar dieper wordt ingegaan op de NIS2-richtlijn en wat dit betekent voor jouw organisatie. Ben jij benieuwd naar de nieuwe pensioenwet die is ingegaan op 1 juli 2023? In de nieuwsbrief vind je meer informatie over het ondernemerscollege, dat onze samenwerkingspartner QuatroHR organiseert.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief december 2023
11/12/2023 | algemeen

Stap voor stap transformeert de zakelijke wereld zich in het nieuwe jaar, met opwindende veranderingen in fiscale landschappen, erkenning voor excellentie in overnames, en kansen voor duurzame groei. Ontdek hoe de belasting- en invorderingsrente verschuift en duik in de nieuwste subsidies voor duurzame inzetbaarheid. Dit en meer in onze nieuwste editie, inclusief het spraakmakende artikel over de AV TOP 50.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief september 2023
28/09/2023 | algemeen

Deze keer een bomvolle nieuwsbrief met uiteenlopende onderwerpen: lees over de nieuwste inzichten die jouw bedrijf verder kunnen laten gedijen. We sluiten af met een goed gevulde agenda voor de komende maanden.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief juli 2023
06/07/2023 | algemeen

Dat we moeten veranderen voor een groenere toekomst weten we waarschijnlijk allemaal wel, maar dat hier ook verplichtingen aan zitten voor ondernemers? Je leest het in onze nieuwsbrief. Daarnaast vertellen we meer over het 1 octrooisysteem dat vanaf juni dit jaar in werking is getreden. En kun je meer lezen over hoe wij jouw IT security kunnen organiseren.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief mei 2023
17/05/2023 | algemeen

Lees over de SLIM-regeling en ontdek jouw mogelijkheden hiermee. Daarnaast bespreken we welke fiscale maatregelen die het kabinet voor ogen heeft, opvallen  in de Voorjaarsnota 2023. Bespreken we het uitstel tot september 2023 van de SDE++ regeling. En verder bieden wij jou hulp aan als jij door de (HR-)bomen het bos niet meer ziet.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief maart 2023
30/03/2023 | algemeen

Er is een nieuwe ROZ-huurovereenkomst voor horeca- en winkelruimten. Hierover lees je in onze nieuwsbrief. Daarnaast lees je ook meer over: de innovatiesubsidie voor het mkb, hoe je je IT-beveiliging naar een hoger niveau krijgt en vertelt klant Gebr. De Koning wat onze subsidietak voor hen heeft kunnen betekenen.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief februari 2023
02/02/2023 | algemeen

In deze nieuwsbrief staan inzichten voor 2023 op het gebied van het gebruikelijk loon, visie op de overnamemarkt en bespreken van de Regeling Willekeurige Afschrijving. Andere onderwerpen die aan bod komen zijn het UBO-register, de SLIM-regeling en cyberdreigingen.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief december 2022
08/12/2022 | algemeen

Je leest in deze nieuwsbrief meer over de tegemoetkoming energiekosten voor het mkb (TEK-regeling) en  de verplichte cybersecurity wetgeving voor het mkb. Verder gaan we in op de verhuur van woonruimte voor korte duur. Bespreken we wat de consequenties zijn van de stijging van het minimumloon. En komen bedrijfswaardering, bedrijfsopvolging en andere zaken aan bod.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief oktober 2022
05/10/2022 | algemeen

We hebben de volgende onderwerpen in deze nieuwsbrief: wet excessief lenen bij eigen vennootschap, mag de bank onze relatie eenzijdig opzeggen?, ondernemen en echtscheiding, kantoorpanden verplicht energielabel C te dragen en IMC is partner geworden in Zakelijk Energieloket BAR.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief juli 2022
07/07/2022 | algemeen

Wat ga je lezen in deze nieuwsbrief? Er is aandacht voor de optimalisatie van je administratie, we praten je bij over E-commerce een jaar na het invoeren van One Stop Shop (OSS), we bieden je onze whitepaper Vermogensoverdracht aan met daarin 4 tips en we praten je bij over hoe je je processen optimaal kunt beheersen.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief mei 2022
19/05/2022 | algemeen

In deze nieuwsbrief vertellen we over hoe nu verder om te gaan met het herstel als gevolg van het Box 3 kerstarrest, gaan we in op de handhaving van het UBO-register en lichten we toe wat nou de waarde van jouw bedrijf verhoogt. Verder kun je lezen dat het Waterstof Netwerk officieel van start is gegaan. En we laten Chris Braanker van Braanker Logistics aan het woord.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief maart 2022
16/03/2022 | algemeen

In deze nieuwsbrief aandacht voor de afschaffing van de Jubelton, het stoppen van het coronasteunpakket, duurzame rentestijging of niet, een klant aan het woord, subsidie voor MIT-haalbaarheidsprojecten, loop je een hack-risico en hebben we aandacht voor steun aan Oekraïne.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief januari 2022
20/01/2022 | algemeen

In deze nieuwsbrief gaan we in op de beslissing van de Hoge Raad om toch te zorgen voor heffing over het werkelijk rendement. En wat is nu verstandig met betrekking tot vastgoed; wachten of kopen? Geven wij inzicht voor HR door middel van een benchmarkonderzoek. Laten we je zien hoe je stap voor stap naar veilig ondernemen kunt. En we delen de uitkomsten van de enquête over onze nieuwsbrieven.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief november 2021
11/11/2021 | algemeen

In deze nieuwsbrief laten wij je kennismaken met B@RY, onze digitale boekhouder. Vertellen we meer over onze e-learning module om medewerkers cyberdreigingsbewust te krijgen. Geven wij onze top 10 fiscale eindejaarstips. En wijzen we je op de doorlopende machtiging aanslagen en vooraf ingevulde aangifte.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief juli 2021
15/07/2021 | algemeen

In deze nieuwsbrief aandacht voor uitstel van betaling belastingschulden, het kabinet maximeert NOW vanaf 1 juli op 80%, herziening van hoofdactiviteit TVL 4e kwartaal 2020 is mogelijk, aanvaarding van arbeidsovereenkomst gewijzigd per 1 juli en verwijzing naar onze blog over betalen van transitievergoeding in termijnen.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief juni 2021
29/06/2021 | algemeen

In deze nieuwsbrief aandacht voor de WBTR die per 1 juli van kracht gaat. Gaan we in op de vraag of je moet beleggen in privé of in de B.V.? Geven we aandacht aan de BIK. Is misschien de subsidieregeling MKB!dee iets voor jou? Stellen we een whitepaper over verlof ter beschikking. En tot slot geven we advies betreffende vakantie en corona.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief mei 2021
20/05/2021 | algemeen

In deze nieuwsbrief: het doek valt voor levensloopregeling, drempel negatieve rente omlaag, voorkom inlenersaansprakelijkheid, btw zonnepanelen en minder belasting betalen bij zorg kind na echtscheiding.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief februari 2021
04/02/2021 | algemeen

Lees alles over ‘uitbreiding financieringsmogelijkheden, aanvulling Baangerelateerde Investeringskorting, beperkte gemeenschap van goederen; let op!, thuiswerkplek: wat moet je als werkgever doen? en SLIM subsidie’ in onze nieuwsbrief.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief december 2020
11/12/2020 | algemeen

De laatste algemene nieuwsbrief van dit jaar staat voor je klaar! Deze heeft als onderwerpen: fiscale eindejaarstips, Brexit, negatieve rente bij banken en vermogensoverdracht.
En dat allemaal in een nieuw jasje!!

 

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief november 2020
12/11/2020 | algemeen

In deze nieuwsbrief vertellen we over de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK), MKB en alternatieve financiering en laten wij iets zien van onze nieuwe website.

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief september 2020
10/09/2020 | algemeen

In deze nieuwsbrief wijzen we je op het opzeggen van contract met arbodienst voor 1 oktober 2020, geven we een reminder dat eHerkenning een must is en kun je je aanmelden voor ons webinar “Hoe wordt MKB gehackt? En wat kun je er tegen doen?”

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief juli 2020
06/07/2020 | algemeen

In deze nieuwsbrief:
– Financieel inzicht voor uw medewerker
– RI&E in de 1,5 meter economie
– Thuiswerken in coronatijd
– Hou houd je de hackers buiten de deur?,
– Subsidie praktijkleren
– Vooraankondiging …

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief maart 2020
11/03/2020 | algemeen

In deze nieuwsbrief staan we stil bij het afscheid van Wim Stuij als algemeen directeur. Maken wij je attent op de meldingsplicht voor buitenlandse werknemers. Geven we aan dat je tot € 25.000 aan subsidie voor je personeelsbeleid kan krijgen en zeggen we vaarwel tegen de papierwinkel en verwelkomen we de digitale ondertekentool!

Lees de nieuwsbrief
Hoek en Blok icon
Nieuwsbrief december 2019
13/12/2019 | algemeen

In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen:
– Profiteren lage rente
– Beknopte eindejaarstips
– Santa Run Barendrecht
– Aanmerkelijkbelangtaref

Lees de nieuwsbrief
Wil jij ook de nieuwsbrief ontvangen?

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws!