Het kan voorkomen dat een medewerker (voor onbepaalde tijd) uitvalt en zodoende niet aan het arbeidsproces kan deelnemen. Vervelend voor de persoon in kwestie, maar om ervoor te waken dat je als werkgever door dit verzuim in een lastige situatie komt, is het belangrijk om de juiste stappen te nemen in het verzuimbeheer. Hoek en Blok heeft hiervoor een samenwerking met arbodienstverlener VerzuimPreventPlus.

De specialisten van VerzuimPreventPlus kunnen je hierin uitstekend begeleiden. Ze bewaken de termijnen en deadlines en zetten de nodige acties in gang. Je voorkomt daarmee ongelukken in administratieve zin die weleens veel geld kunnen kosten.

Op het gebied van verzuim heb je als werkgever te maken met arbeidsrecht, sociale zekerheid en HR. Ingewikkelde materie, zeker als je hier niet dagelijks mee te maken krijgt. Te vaak gaat het daarom alleen om de vraag: is de medewerker ziek of niet-ziek en geeft de bedrijfsarts advies. De vragen wat jij als werkgever kan, mag en moet bij een zieke medewerker krijg je vaak niet beantwoord. Wij vinden dat dat anders kan

Van verzuimadministratie tot vertrouwenspersoon

De verzuimspecialisten kijken over de grenzen van ziek en niet-ziek en ondersteunen waar jij ze nodig hebt. Of het nu gaat om advies bij een specifieke casus, of het uit handen nemen van de volledige verzuimadministratie en -begeleiding. Bij VerzuimPreventPlus staan ze voor je klaar. Met het deskundige team van casemanagers, arbeidsdeskundigen, bedrijfsartsen, vertrouwenspersoon en administratieve ondersteuning helpen zij dagelijks ruim 350 klanten met meer dan 7.500 medewerkers. Is er niet de juiste expertise in huis? Dan brengen ze je graag in contact met de juiste persoon binnen het netwerk.

Het doel is om werkgevers te helpen hun organisatie vitaal te houden. Binnen de grenzen van het medisch beroepsgeheim werkt VerzuimPreventPlus samen om zo tot de beste oplossing te komen. Bijvoorbeeld op het gebied van verzuimadministratie, verzuimpreventie of aanverwante diensten zoals een vertrouwenspersoon of coaching.

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Wat moet ik weten over arbeidsrecht?
Wij staan voor je klaar
Hoe kan ik een zo goed mogelijk functie- en loopbaanbeleid opstellen?
Wij staan voor je klaar
Hoe haal ik meer uit mijn Human Resource Management?
Wij staan voor je klaar
Hoe richt ik mijn personeelsadministratie optimaal in?
Wij staan voor je klaar
Kan ik aanspraak maken op personeelssubsidies?
Wij staan voor je klaar
Wat zijn de voordelen van het uitbesteden van de salarisadministratie?
Wij staan voor je klaar
Verzuimadministratie: wat komt hier allemaal bij kijken?
Wij staan voor je klaar
QuatroHR van start

Diverse klanten van Hoek en Blok waarvoor de lonen worden verzorgd kennen al H@RY – jouw digitale HR […]

lees meer
Kun je door de (HR-)bomen het bos nog zien?

Er zijn altijd wel wet- en of regelgevingen op het gebied van personele aangelegenheden die aan het veranderen […]

lees meer
Stijging minimumloon: wat zijn de consequenties?

Nu alles duurder is, is het een logische stap dat de overheid per 1 januari 2023 het minimumloon […]

lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.