Bij waardebepaling gaat het niet om wat een bedrijf jou gekost heeft, maar hoe de toekomstige geldstromen gaan lopen. Welke kasstroom komt er binnen, en vooral wanneer? Welke risico’s horen daarbij? Dit zijn allemaal factoren die de waarde van een onderneming beïnvloeden.

Een ander belangrijk element is de beweegreden om een bedrijfswaardering uit te voeren. Je kunt als klant behoefte hebben aan een onafhankelijke bedrijfswaardering, of juist een bedrijfswaardering die gericht is op onderhandelingen. Hierover gaan we persoonlijk met elkaar in gesprek. Onze bedrijfsadviseur bepaalt op basis van deze informatie uiteindelijk de economische waarde van je bedrijf. We hanteren de waarderingsmethode die het beste bij jouw onderneming past. Uiteindelijk krijg je een heldere rapportage in handen, waarmee je sterk staat in toekomstige onderhandelingen.

De voordelen

  • Een goede bedrijfswaardering kan je onderhandelingspositie versterken, zowel bij de aankoop als verkoop van een bedrijf.
  • De bedrijfsadviseur kan ondersteunen in het creëren van bedrijfswaarde, vanuit de waardering word je naar behoefte geadviseerd over het creëren van bedrijfswaarde.
  • Hoek en Blok beschikt over gecertificeerde specialisten die bevoegd zijn om waarderingsrapporten op te stellen.

Een bedrijfsadviseur die jou als ondernemer ontzorgt en voor je door het vuur gaat. Dat geeft rust en ruimte! Zo kun jij je blijven focussen op je bedrijf of op nieuwe uitdagingen.

De werkwijze

 

Vragen?

Neem contact op met één van onze specialisten.

Julian Pieper
Mail mij
Rens Gamers
Mail mij
Ad Riebergen
Mail mij
Jan de Blok
Mail mij
Hoe koop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Hoe verkoop ik een bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Welke bedrijfsfinanciering past bij mij?
Wij staan voor je klaar
Wat komt er allemaal kijken bij een fusie met een ander bedrijf?
Wij staan voor je klaar
Waar moet ik aan denken bij een bedrijfsovername?
Wij staan voor je klaar
Hoe wordt de waarde van mijn bedrijf bepaald?
Wij staan voor je klaar
Wat is een due dilligence-onderzoek?
Wij staan voor je klaar
Waar vind ik een informal investor?
Wij staan voor je klaar
Hoe krijg ik mijn bedrijf weer op de rit?
Wij staan voor je klaar
Klantverhaal: YOS Bottle
Rotterdammer Joop Opmeer wilde van start-up naar scale-up en meldde zich aan bij de Dragons’ Den met zijn YOS Bottle. Een goed verhaal later had hij Michel Perridon aan boord als investeerder. “Maar toen begon het eigenlijk pas echt.”
lees meer
Klantverhaal: Blaauw Products
Rob van Erven liep al langer rond met plannen om een bedrijf over te nemen. Toen de kans met ovenbouwer Blaauw zich voordeed, schakelde hij Hoek en Blok in om de deal tot een goed einde te brengen. “Zelfs complimenten van de verkopende partij…”
lees meer
Contact
Meer informatie?

Laat jouw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.